14. kolo
16.01.2021 16:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Braga nevstřelila ani branku, padla tak na půdě Paçosu de Ferreira

Braga v Lize NOS prohrála podruhé během uplynulých tří kol, a trochu tak ztrácí půdu pod nohama, co se týče dohánění top trojky v tabulce. Na druhé Porto a třetí Benficu ztrácí nyní pět bodů, protože nevydolovala vůbec nic ze souboje na půdě Paçosu de Ferreira. Ten o své cenné výhře rozhodl ve druhé půli díky přesným zásahům Bruna Costy a Héldera Ferreiry.

Domácí v podstatě pouze potvrdili, že jejich letošní parádní výsledky se nerodí jen vlivem náhodných okolností. A tímhle skalpem jasně vzkázali všem účastníkům Primeira Ligy, že se míní poprat o příčky zajišťující evropské poháry pro příští sezónu. Na svého soka mimo jiné ztrácejí pouhé dva body, výrazně si navíc upevnili své postavení na průběžném pátém místě.

Douglas Tanque byl prvním, kdo ohrozil hostujícího muže v rukavicích Matheuse, jeho střela z přímého kopu však soupeře úplně neprověřila. Na druhé straně pálil z těžkého úhlu Galeno, nasměroval ovšem míč do boční sítě domácí brány. V 18. minutě neskóroval ani Galenův spoluhráč Ricardo Esgaio, který z bezprostřední blízkosti umístil balón hlavou jen do zámezí.

Braga pokračovala v honbě za vstřelenou branku, ve vyložené pozici se objevil ve 25. minutě Fransérgio, nicméně brankář Jordi, naštěstí pro klub z portského regionu, včas vyběhl a šanci protivníka vyřešil. Deset minut před obrátkou mohl skóre změnit Paços de Ferreira, avšak Marco Baixinho hlavičkoval z velmi solidního postavení pouze vedle Matheusovy svatyně.

Oba góly tedy nakonec padly až po přestávce. V 57. minutě Luíz Carlos svým obloučkem našel Bruna Costu, ten si v rohu pokutového území narovnal míč na pravačku a po zemi ho umístil ke vzdálenější tyči. A v 76. minutě se střelecky prosadil taktéž Hélder Ferreira, jenž doklepl merunu za brankovou čáru poté, co předtím Maracás svou hlavou orazítkoval břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele