19. kolo
14.02.2021 21:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Benfica roli favorita nepotvrdila, s Moreirense pouze remizovala

Moreirense prokázalo, že jeho poslední dvě ligová vítězství se neurodila jen vlivem náhodných okolností, zřejmě definitivně zapomnělo na debakl inkasovaný od Bragy zkraje února a doma uhrálo velmi cenný bod proti Benfice. Ta tak odmítla dostat se na dostřel druhému Portu, které v sobotu nečekaně zaváhalo v derby s Boavistou a také jenom plichtilo.

Bodový rozdíl mezi oběma portugalskými giganty tak zůstal i po kole číslo devatenáct na třech bodech, ztráta se každopádně svěřencům trenéra Jorgeho Jesuse mírně navýšila na třetí Bragu, která naopak v podvečerních hodinách uspěla naplno na půdě Santa Clary. O všem podstatném s v duelu na hřišti v Moreiře de Cónegos rozhodovalo již v prvním poločase.

V 5. minutě vyprodukoval první střelu na bránu Núňez, neměl ovšem úplně jednoduchou pozici, a tak si s touhle možností domácí brankář Mateus Pasinato v podstatě snadno poradil. Ve 21. minutě byl velmi blízko skórování Rafa Silva, pálil však těsně mimo, o dvě minuty později již ale přece Mateus Pasinato kapituloval, to když Seferovič využil kolmice Taarabta.

Lisabonský výběr se pokoušel náskok navýšit, ve 29. minutě si za vápnem narovnal balón na svou pravačku Núňez, tlačil ho technicky ke vzdálenější tyčce, nicméně o kousek kýžený a chtěný prostor netrefil. Moreirense hrozilo vážně jen sporadicky, ukázalo se však, že umí být produktivní. A ve 40. minutě mužstvo kouče Vasca Seabry z ojedinělé možnosti vyrovnalo.

Šikula Walterson v šestnáctce obehrál Álexe Grimalda, ten poté svého soupeře fauloval a sudí Manuel Oliveira nařídil penaltu, kterou proměnil Yan. Velmi se mimochodem podobal během jejího zahrávání Neymarovi, hvězdě PSG, který pokutové kopy běžně právě tímto způsobem zužitkovává. As Águias se po přestávce snažili najít cestu za další brankou, nicméně marně.

V 51. minutě se pokoušel překonat Rafa Silva svou střelou Mateuse Pasinata, ten každopádně hravě zasáhl. V 79. minutě spálil velkou tutovku Núňez, lépe řečeno nevyzrál hlavičkou na fantasticky reagujícího Mateuse Pasinata. A v nastavení pak zkusil střídající Pizzi strhnout výhru na stranu Benficy, ovšem jeho pokus vyblokoval bránící Rosič svou nohou do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, maisfutebol.iol.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele