14. kolo
15.01.2021 22:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

O Clássico nakonec svého vítěze nemělo, Porto remizovalo s Benficou

Šlágr první poloviny portugalské nejvyšší soutěže skončil nerozhodně, domácí Porto se totiž rozešlo smírně s mistrovskou Benficou v poměru 1:1. Blíže k výhře měli hosté, kteří se dostali do vedení a v závěrečných dvaceti minutách disponovali početní výhodou, ovšem rozdílovou trefu nakonec vsítit nedokázali. "Draci" jsou stále druzí s dvaatřiceti body o skóre právě před třetím klubem z Lisabonu, oba dva protivníci ztrácejí na vedoucí Sporting čtyři body.

První střelecký pokus mezi tři tyče byl k vidění krátce po sedmi odehraných minutách, kdy ze střední distance napřáhl domácí Uribe, nicméně brankář Vlachodimos snadno ukryl balón ve svých rukavicích. Ihned na to zahrozil na opačné straně Seferović, jelikož po dlouhém úniku na levém křídle obdržel zpětnou přihrávku do volného prostoru, ale bližší konstrukci přeci jen o něco minul. Benfica šla do vedení krátce po odehrané čtvrthodině.

Po krásném centru z levého křídla parádně zpracoval míč aktivní Seferović a okamžitě z první uvolnil rozběhnutého Alexe Grimalda, jenž sám před gólmanem Marchesínem nezaváhal a povedeným obloučkem zblízka ho z mírného úhlu překonal. Neuběhlo však ani dalších osm minut a bylo bleskově srovnáno. Do černého zamířil íránský reprezentační kanonýr Mehdi Taremi, ten se v tomto ročníku portugalské ligy trefil již posedmé.

Corona na levé straně pokutového území přelstil ofsajdovou past a pak odvedl skvělou práci, nakonec zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování právě Taremiho. Osmadvacetiletý útočník vystřelil pravačkou po zemi a s mírnou dávkou štěstí zakroutil balón do pravého spodního rohu. Hosté si mohli vzít zpět své ztracené vedení po necelé půl hodině hry, avšak uruguayský ostrostřelec Núñez ve vyložené možnosti selhal a z osmi metrů jen orazítkoval pravou tyč.

Ve 36. minutě se prodral do zakončení Díaz a svou technickou střelou minul vzdálenější tyč zhruba o dva metry. Pak pálil z hodně ostrého úhlu Núñez, jeho projektil se mezi tři tyče o kousek nevešel. Po změně stran byl delší dobu k vidění vyrovnaný průběh, v 62. minutě chtěl vstřelit rozdílovou trefu Rafa Silva, jenže z bezprostřední blízkosti nepropálil famózního Marchesína a vybojoval pouze rohový kop.

O osm minut později hlavičkoval prudce Marega, s fantastickým zákrokem se dokázal vytáhnout Vlachodimos a míč vyrazil jednoruč před sebe. Porto si výrazně zkomplikovalo situaci zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy Taremi ve středu hrací plochy nevybíravě atakoval Otamendiho a sudí Godinho mu nejprve ukázal žlutou kartu, po přezkoumání videozáznamu však rovnou vytáhl červenou kartu. Benfica ale početní výhodu nezužitkovala a výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Freedo

Budou to zítra dávat někde v TV? Nic nemohu najít a to jsem myslel, že ligu ještě vysílá Sport 1/2.

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele