7. kolo
08.11.2020 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Porto otočilo zápas s Portimonense a získává povinné tři body

Hráči FC Porto dali zapomenout na nepovedené utkání z minulého týdne a v domácím prostředí porazili poslední Portimonense 3:1. Domácí sice prohrávali, ale ještě do konce prvního poločasu dokázali vyrovnat a po změně stran přidali další dva góly.

Porto bylo od úvodního hvizdu proti dlouhodobě se trápícímu soupeři lepší a většinu času hrálo s míčem na útočné polovině. Velkou šanci si však v úvodních minutách vypracovat nedokázalo a naopak samo inkasovalo. Anderson vybojoval ve středu hřiště míč a rychle jej vyvezl na útočnou polovinu, kde jej přihrál na pravém křídle volnému Moufimu, který poslal přesný centr na hlavu Beta, jenž překonal bezbranného brankáře Marchesína.

Domácí se nečekaným vývojem utkání nenechali zaskočit a okamžitě se hnali za vyrovnáním. První větší šanci si vypracoval Díaz, který z hranice pokutového území pálil těsně vedle, podobně dopadl i další nadějný pokus kolumbijského záložníka, a když brankář Samuel zlikvidoval Oliveirův dalekonosný pokus, zdálo se, že domácí půjdou do kabin za nepříznivého stavu.

Když se však nedařilo ofenzivním hráčům, musela zasáhnout obrana. Ve třetí minutě nastaveného času si na Oliveirův roh nejlépe naskočil Mbemba a razantní hlavičkou srovnal skóre zápasu.

Také po změně stran útočil výhradně domácí tým. Hned v první minutě druhého dějství poslal Oliveira přesný, zakroucený centr do pokutového území, na který si nejlépe naběhl střídající Taremi a svým premiérovým gólem v novém působišti poslal Porto do vedení.

Vedoucí gól přinesl do domácích řad pocit uspokojení a "Draci" profesorskou hrou hlídali jednogólové vedení. Na další větší šanci proto čekali až do 78. minuty, kdy Marega krásnou přihrávkou z první našel na penaltě zcela volného Oliveiru, který ovšem ve stoprocentní šanci trefil pouze brankáře Samuela.

Pasivní hru Porta mohl v závěrečné desetiminutovce potrestat kapitán hostů Dener, který po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle. Stejně dopadla i Sarrova hlavička na druhé straně hřiště.

Porto bylo v závěrečných minutách na hřišti zcela dominantní a skvěle hrající Oliveira, který přihrál na předchozí dvě branky, se nakonec sám zapsal mezi střelce. Corona měl na levém křídle dostatek času na přihrávku, kterou nakonec našel domácího kapitána, jenž ve složitější pozici než několik minut předtím nezaváhal, a přesnou střelou definitivně rozhodl o výhře svého týmu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele