12. kolo
03.01.2021 22:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto si poradilo s Moreirense a na vedoucí Sporting stále ztrácí čtyři body

Favorizované Porto se v poslední době dostalo do solidní formy a kromě triumfu v portugalském Superpoháru s Benficou (2:0) se mu daří také na ligové scéně. Po skalpu Moreirense (3:0) vybojovalo v nejvyšší soutěži již svou šestou výhru z sebou a prozatím se posunulo na druhou pozici s osmadvaceti body. Naopak hosté poprvé po třech duelech utrpěli porážku a v tabulce jim patří desáté místo se třinácti body.

Domácí se dostali do vedení přesně v polovině úvodního dějství z pokutového kopu, pak dlouho drželi hubený náskok a ten nakonec pojistili dvěma trefami v samém závěru. Úvodní dvacetiminutovka spíše probíhala v opatrnějším duchu a k ničemu nebezpečnému nedošlo, poté se ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku Ferraresi. Venezuelský obránce evidentně podrazil Coronu a rozhodčí Manuel Mota okamžitě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil tradiční exekutor Sérgio Oliveira a měl velkou porci štěstí. Brankář Pasinato totiž vystihl směr střely a dokonce si na balón i sáhl, ale v cestě do vlastní branky mu už nezabránil. Necelou čtvrthodinu před poločasovou přestávkou mohl přidat druhou trefu FC Taremi, jenž po krásném pasu středem hřiště přelstil ofsajdovou past a řítil se sám směrem k Pasinatovi, jenomže při pokusu o kličku si příliš předkopl míč a ten doputoval do zámezí.

Ve 38. minutě se po skvělém centru z pravého křídla propracoval k hlavičce aktivní Taremi a z deseti metrů orazítkoval břevno, dorážející Marega pak z bezprostřední blízkosti nevyzrál na famózního Pasinata a balón skončil v horní síťce. Hosté po změně stran přidali a snažili se hrozit z rychlých brejků, po tom z 54. minuty těsně nedosáhl na míč Walterson. Po odehrané hodině spálil na opačné straně obrovskou možnost Corona, jelikož zblízka nepropálil famózního hostujícího strážce.

Porto podruhé rozvlnilo síť asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, ale branka střídajícího Toniho Martíneze nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Španělský útočník se přeci jen prosadil v 88. minutě, když po sérii odrazů napotřetí dopravil míč k pravé konstrukci, k tomuto gólu mu výraznou měrou pomohla teč D'Alberta - 2:0.

V první nastavené minutě uzavřel skóre Evanilson. Teprve jednadvacetiletý Brazilec ani ne po dvou minutách strávených na trávníku využil výtečného lobu od Oliveiry a z hranice brankového území nasměroval balón do protějšího spodního rohu mimo dosah bezmocného Pasinata.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele