5. kolo
24.10.2020 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto udolalo Gil Vicente a konečně vítězí

FC Porto zvládlo nečekaně náročné domácí utkání s Gil Vicente a po třech soutěžních utkáních bez vítězství opět naplno boduje. O tom, že tři body zůstanou v Portu, rozhodl debutant v základní sestavě Evanilson.

Oproti středečnímu zápasu s Manchesterem City v Lize mistrů provedl trenér Conceição základní sestavě domácího týmu několik změn. Debut v základní sestavě si odbyl Evanilson s Tonim Martinezem a lehce zraněného Díaze zastoupil Nakajima, který se v základu objevil poprvé od března.

Hned od úvodních minut se začala projevovat lehká nesehranost v řadách Porta, které se hodně nadřelo, než si vypracovalo první větší šanci a navíc mohlo inkasovat jako první. Ve 26. minutě se hned čtyři hráči Gil Vicente hnali na pouhé dva obránce, ale Nogueira promeškal ideální moment ke střele či přihrávce a obrovskou šanci zahodil.

Porto mohlo zareagovat hned o pár minut později, kdy Corona na levém křídle prokličkoval mezi obránci a poslal nadýchaný centr na hlavu Martineze, jehož zakončení zneškodnil dobře postavený brankář Denis. Hlavou neuspěl ani Evanilson, který po rohovém kopu orazítkoval břevno.

Tlak domácích se stupňoval a s ním i sebevědomí hráčů v modrobílých dresech. Ti se na levém křídle po ose Corona - Manafa - Nakajima prokombinovali až do pokutového území, kde japonský záložník pokračoval v sérii přesných přihrávek a na malé vápno předložil míč Evanilsonovi, jež se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 1:0.

Porto i po změně stran kontrolovalo hru a kombinovalo na polovině soupeře, ale stejně jako v úvodu utkání si nedokázalo vypracovat stoprocentní šanci. Tu jim nakonec darovali sami hosté. Manafa v 59. minutě nastřelil v pokutovém území Nogueirovu ruku a rozhodčí zápasu Hélder Malheiro nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Uribe, ale nepředvedl se jako dobrý nástupce Tellese, protože Denis jeho přízemní střelu dokázal vyrazit.

Domácí ale po neproměněné penaltě ožili a měli hned několik příležitostí své vedení navýšit, ale obětavá obrana a hlavně skvěle chytající Denis další obdržený gól nedovolila. Zápas se naopak Drakům ještě výrazně zkomplikoval. Sanusi v 72. minutě ostře zakročil proti Pereirovi a po obdržení druhé žluté karty předčasně opustil hřiště. Gil Vicente však víc než dvacetiminutovou převahu nedokázalo využít a z Porta odjelo bez bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele