8. kolo
30.11.2020 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Pizzi (© AFP)

Benfica otočila vývoj s Marítimem a udolala ho o jednu branku

Favorizovaná Benfica po dvou předchozích porážkách konečně zabrala a CS Marítimo porazila nejtěsnějším poměrem 2:1, i když se pro ní zápas opět nevyvíjel dobře. Po necelé čtvrthodině hry totiž prohrávala, nicméně krátce po odehrané půlhodině srovnala stav zásluhou kanonýra Pizziho a krátce po změně stran vsítil rozhodující trefu Éverton. Lisabonský velkoklub se díky tomu udržel na druhé pozici s osmnácti body.

Hosté začali zostra od samého začátku a už ve 4. minutě mohl skórovat Rafa Silva, avšak u vzdálenější konstrukce neuspěl a ve velmi těžké pozici poslal svůj volej o kousek vedle. Vzápětí na opačné straně vystřelil ze střední vzdálenosti pozdější domácí hrdina Rodrigo Pinho, ale levou tyč přeci jen minul o značný kus. Krátce po deseti odehraných minutách byl blízko ke skórování Brazilec Éverton.

Ten si z levé strany navedl balón blíže do středu a odhodlal se k razantnímu projektilu z dobrých pětadvaceti metrů, jenomže pouze olízl vzdálenější spojnici. Marítimo z ničeho nic udeřilo ve 14. minutě. Obrovskou hrubku při rozehrávce vyrobil Argentinec Otamendi, jenž hodně nepovedenou zpětnou přihrávkou vysunul do stoprocentní šance Pinha a ten perfektním lobem z patnácti metrů přehodil bezmocného gólmana Vlachodimose.

Benfica byla inkasovanou trefou zaskočená, i přesto o osmnáct minut později srovnala stav. Španěl Álex Grimaldo převzal balón na levém křídle a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování volného Pizziho, který po bravurním zpracování zamířil pravačko přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Stejný hráč mohl otočit vývoj pět minut před přestávkou, ovšem jeho dělovku z třiceti metrů odvrátil gólman Charles famózně jednoruč nad svou branku.

V samém závěru úvodního dějství ještě vypálil z otočky aktivní Rafa Silva, jenže jeho tvrdá rána byla sražena mimo prostor tří tyčí. SL vstoupilo do druhé půle s obrovským odhodláním a z rozdílové trefy se radovalo v 51. minutě. Éverton se po pobídce Seferoviče zbavil elegantní kličkou bránícího krajana Cláudia Wincka a z osmi metrů chladnokrevně obstřelil bezmocného Charlese. Svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse si ve zbývajícím průběhu s přehledem pohlídali hubený náskok až do závěrečného hvizdu a protivníka prakticky k ničemu nepustili.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele