13. kolo
08.01.2021 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting si poradil s bahnem i deštěm a vybojoval výhru ve Funchalu

Sporting navázal na minulou klíčovou výhru nad Bragou, i ve Funchalu udržel čisté konto a zaradoval se ze zisku tří bodů, kterými pouze potvrdil aktuálně vedoucí příčku v tabulce. Celek z Madeiry, nacházející se průběžně ve středu tabulky, naopak po domácích zápasech s Leixoes a Tondelou nevyhrál, jelikož v ofenzivě tentokráte opravdu výrazněji strádal.

Nutno ovšem podotknout, že lisabonský favorit se v první třetině tohoto zápasu dost trápil. Hodně nepřesný pokus Nuna Santose, který pálil vysoko nad bránu, na sklonku půlhodiny hry pouze poukázal na skutečnost, že Nacional působil v defenzivních činnostech soudržně a organizovaně. Přesto si svou reputaci do poločasu přece pokazil a inkasoval ve 43. minutě.

V tutové příležitosti se objevil již ve 34. minutě Pedro Gonçalves, avšak svou dělovku z blízkosti nasměroval jen do fantasticky zasahujícího Daniela, každopádně domácí gólman pak už nestačil na příležitost Nuna Santose, který na zadní tyčce pohotově doklepl balón za brankovou čáru poté, co mu ho přeposlal z krkolomné pozice stále aktivní Pedro Gonçalves.

Reagovat na obdržený gól se Alvinegros na hrbolatém terénu a za vydatného deště nezdařilo. Sporting i nadále hledal cestu za navýšením náskoku, ani v 64. a 65. minutě ale neskóroval opět Pedro Gonçalves, jehož nejprve vychytal Daniel a ve druhém případě mířil mimo. Síť rozvlnil až v 90. minutě jeho spoluhráč Jovane Cabral, jenž využil přihrávku Tiaga Tomáse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele