6. kolo
02.11.2020 22:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Benfica selhala s Boavistou a přišla o první místo

K největšímu překvapení 6. kola portugalské nejvyšší soutěže rozhodně došlo v Portu na stadionu Estádio do Bessa, kde domácí Boavista naprosto zaskočila dosud vedoucí Benficu a uštědřila ji senzační porážku po výsledku 3:0. V novém ligovém ročníku zvítězila vůbec poprvé, zatímco vysoce favorizovaný protivník utrpěl vůbec první bodovou ztrátu a klesl na druhou pozici se šestnácti body o bod za městského rivala Sporting.

Domácí výběr naopak opustil sestupové příčky a posunul se na třinácté místo se šesti body. Outsider tohoto duelu začal velmi aktivně od samého začátku a úvodní možnost si vypracoval už po čtyřech minutách, kdy získal míč Brazilec Paulinho, po úchvatném průniku se dostal do šestnáctky protivníka a nakonec z mírného úhlu zamířil do boční sítě. Lisabonský klub dokázal rozvlnit síť krátce po deseti odehraných minutách.

Uruguayec Núñez si udělal dostatek prostoru ke střele a z deseti metrů zakroutil míč ke vzdálenější konstrukci, od které se balón odrazil do branky. Nicméně tato branka nakonec neplatila, neboť se Núñez nacházel v těsném ofsajdovém postavení. Boavista z ničeho nic prorazila v 18. minutě, to byl totiž v pokutovém území Benficy evidentně podražen Waldschmidt a rozhodčí Hugo Miguel bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Angel Gomes a nezaváhal, svůj pokus usměrnil k pravé tyči do protipohybu brankáře Vlachodimose. Hosté byli blízko ke srovnání stavu přesně po odehrané půlhodině, jenomže hlavičku Vertonghena směřující doprostřed branky dokázal vyrazit vynikající gólman Léo Jardim před sebe. Domácí zvýšili svůj náskok necelých deset minut před přestávkou po úchvatné přízemní kombinaci.

Geniální kolmici z prvního dotyku vymyslel Gomes a krásně uvolnil Albertha Elise, jenž nekompromisně zavěsil do levé šibenice. V poslední minutě první půle skóroval po chybě Jardima rozběhnutý Pizzi, ovšem ani on nepřelstil ofsajdovou past. Po změně stran mohl snížit Núñez z přímého volného kopu, nicméně bližší horní roh minul o decimetry. Boavista definitivně rozhodla v 76. minutě, kdy po zpětné nahrávce Paulinha napřáhl z hranice pokutového území Yanis Hamache a náramně se trefil do pravého horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele