15. kolo
04.01.2020 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Guimarães zradila koncovka, Benfica si se štěstím odváží tři body

Vitória Guimarães ani během vánočních svátků nedokázala vypilovat koncovku, a i přes dobrý výkon proti lídrovi ligy nezískala v první zápase nového roku ani bod. Benfice vystřelil vítězství gólem v prvním poločase Cervi.

Úvodní minuty divákům na skvěle zaplněném stadiónu v Guimarãesi příliš fotbalové krásy nenabídly. Oba týmy hrály opatrně a úvodní dvacetiminutovka byla hlavně bitvou o kontrolu nad míčem. Až ve 23. minutě poslal v pokutovém území Pizzi zpětnou přihrávku, kterou si zpracoval Cervi a i pod tlakem obránců dokázal přesně zakončit na zadní tyč.

Teprve obdržená branka donutila domácí hrát odvážněji a zvýšená ofenzivní aktivita dostávala v lize suverénní Benficu pod tlak. V 31. minutě střílel Evangelista pouze těsně vedle. Hned o několik minut později ukázal své rychlé nohy Edwards, poradil si až příliš snadno s Ferrem, ale z velkého úhlu trefil pouze Vlachodimose. K dorážce se ještě před odkrytou bránou dostal Teixeira, ale trestuhodně minul.

Teixeira mohl své zaváhání napravit hned o minutu později, kdy jej centrem našel v šestnáctce García, ale zakončení z halfvoleje nebylo dostatečně razantní a Vlachodimos si s ním poradil. Ve 45. minutě na pravém křídle opět kouzlil Edwards, ale Vlachodimos byl znovu připraven.

Po změně stran měla první větší šanci Benfica, ale Vinícius měl při svém úprku potíže se zpracováním, stoper Pedro Henrique jej vytlačil z ideální pozice, a tak střelu brazilského útočníka brankář Jesus bez větších potíží vyrazil.

Vitórii i v druhém poločase dlouho trvalo, než se začala dostávat do výraznějších příležitostí. Až v 68. minutě vypadl Vlachodimosovi z rukou centrovaný míč a Evangelista se dostal do velké příležitosti. Svým špatným zakončením ovšem dal příležitost hostujícímu brankáři své zaváhání napravit. O deset minut později vyslal jedovatý pokus ze střední vzdálenosti Davidson, ale těsně minul bránu.

V 86. minutě mohla Benfica dodat pojistku svému vítězství. Tavares se z pozice pravého beka vydal na výlet za nakopnutými míčem, byl u něj rychleji než obránce a dokázal poslat míč do pokutového území volnému Pizzimu. Jesus byl ovšem rychle z brány a šanci nejlepší střelce hostů zmařil.

Šance domácích alespoň na bod byly zcela minimalizovány v nastaveném čase, kdy si Rochinha příliš pokopl míč a byl pozdě v souboji se Samarisem, kterému přejel kolíky po holeni a správně obdržel druhou žlutou kartu. Vitória si s malým množstvím času a deseti hráči už nedokázala vypracovat žádnou příležitost a podlehla Benfice 0:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele