24. kolo
07.03.2020 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Benfica remizovala na hřišti Setúbalu

Pouze jeden bod si z nedalekého Setúbalu odváží hráči lisabonské Benficy. Donedávna suverénní lídr portugalské ligy nevyhrál již ve čtvrtém z posledních pěti ligových utkání a zůstává na druhém místě za vedoucím Portem.

Hosté ovšem začali aktivně a od úvodních minut dávali najevo, že chtějí co nejdříve zahnat špatnou formu. Měli převahu na míči a dokázali svého soupeře zatlačit na vlastní polovině. Z optického tlaku ovšem nepramenila žádná výraznější šance a z brejků hrozili domácí.

Ve 27. minutě Mansilla zpracoval těžký nakopnutý míč, potáhl jej po levé straně a přesným centrem vybídl k zakončení Zequinhu, který z první z velkého úhlu jen těsně minul Vlachodimosovu bránu.

Benfica zareagovala hned o pár minut později, kdy Taarabt přesnou přihrávkou do běhu vyslal Chiquinha do úniku. Mladý útočník ale nedokázal kličkou vyzrát na Makaridzeho, který zpacifikoval i Cerviho dorážku. První půle ale díky zodpovědnému výkonu domácích příliš vzrušujících momentů nepřinesla.

O to víc fascinující byl vstup Setúbalu do druhého poločasu. Domácí hned od úvodu poločasu bezchybně kombinovali proti málo napadajícím hráčům Benficy a na konci série přihrávek se octnul v pokutovém území neobsazený Carlinhos, který přesnou střelou překonal Vlachodimose.

Šanci k vyrovnání dostala Benfica hned vzápětí, kdy při bránění rohu Semedo loktem udeřil do obličeje Diase a vzhledem k tomu, že k zákroku došlo v pokutovém území, nařídil rozhodčí Pinheiro pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Pizzi a po dvou neproměněných penaltách při domácí remíze s Moreirense zkušeně skóroval.

V 55. minutě se již početná skupina fanoušků hostů na stadiónu radovala podruhé. Taarabt si zatáhl míč do pokutového území a přesnou přihrávkou našel Vinícia, který ve skluzu překonal Makaridzeho. Radost však byla předčasná, neboť brazilský útočník stál v době přihrávky v ofsajdu.

Štěstí se na stranu Benficy opět přiklonilo v 75. minutě, kdy střídající Weigl nastřelil v pokutovém území Jorgeho ruku a sudí Pinheiro podruhé v utkání poskytl Benfice výhodu penalty. Té se, stejně jako v prvním případě, ujal kapitán Pizzi, ale zradil jej terén a minul bránu.

V 81. minutě pálil po Tavaresově přihrávce z nebezpečné pozice Grimaldo, ale pouze vyprášil rukavice připraveného Makaridzeho, a tak Benfica remizovala na hřišti Vitórie Setúbal 1:1 a zkomplikovala si boj o mistrovský titul.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele