29. kolo
01.07.2020 22:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting si poradil s Gil Vicente a navyšuje náskok na třetím místě

Další důležité vítězství v boji o třetí místo mají za sebou hráči Sportingu. Ti v den 114. narozenin klubu nastoupili se jmény klubových legend na zádech a Gil Vicente porazili na domácím hřišti 2:1. Díky čtvrté ligové výhře v řadě mají již pětibodový náskok na čtvrtou Bragu.

Domácí trenér Amorim vsadil na osvědčenou sestavu z posledních zápasů. Pouze zraněného Cabrala nahradil v útočné dvojici Plata, na jehož obvyklém místě na kraji zálohy.

Absence nejlepšího střelce posledních zápasů se v úvodních minutách projevovala a Sporting měl problémy vypracovat si větší šanci. Byl to ale právě Plata, který vybojoval domácím první šanci a hned gólovou. Mladý Ekvádorec zatáhl z pravé strany míč do pokutového území a zpětnou přihrávkou hledal Šporara, před kterým obránce vypíchl míč pouze na hranici pokutového území k Wendelovi a brazilský záložník přesnou střelou k levé tyči otevřel skóre.

Hosté, kteří jsou pod trenérem Oliveirou známí odvážnými výkony proti silnější celkům, dostali své pověsti a také ohrožovali branku soupeře. Ve 26. minutě našel Fernandes přesným centrem před malé vápno Limu, který sice mířil přesně, ale praporek asistenta rozhodčího přerušil radost hostů.

O necelých deset minut později to byli zase hosté, kdo mohl skórovat. Lourency s Ribeirem rychlou kombinací na pravé straně vyřadili hned tři hráče Sportingu a první jmenovaný se s míčem nehlídaný octnul uvnitř pokutového území. Z dobré pozice však ještě přihrál Barayemu, proti jehož střele dobře zasáhl Maximiano.

Po změně stran už byl aktivnější Sporting a hned v první minutě druhého poločasu mohl navýšit své vedení. Obrana Gil Vicente zaspala a Wendel po krásné přihrávce od Platy běžel zcela sám na brankáře Denise, který však včas vyběhl a dobrým zákrokem zabránil Wendelovi ve vstřelení další branky.

O dvě minuty později už se zeleno-bílým podařilo vedení navýšit. Goncalves pod tlakem pokazil zpětnou přihrávku a na stříbrném podnose nabídl šanci číhajícímu Platovi, který příležitostí nepohrdl a s přehledem proměnil.

Po druhém vstřeleném gólu domácí výrazně polevili v ofenzivní aktivitě a soustředili se zejména na obranu. To si jim dařilo a Gil Vicente hrozili pouze ze standardních situací. Velkou šanci si však vypracovalo až v 82. minutě, kdy po standardce nastaly v šestnáctce Sportingu zmatky a k zakončení se dostal Lino, jehož střelu zlikvidoval bezchybný Maximiano.

Definitivně potvrdit vítězství svého týmu mohl v 85. minutě Plata, kterému po pěkné individuální akci z levé strany přihrál Mendes, gólovou radost domácích ovšem dobrým zákrokem zmařil Denis.

Čestného a zcela zaslouženého gólu se hosté dočkali v poslední minutě základní hrací doby. Střídající Doumbia v pokutovém území podrazil Vieiru a sudí Oliveira správně nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Ribeiro a zakončil přesně k tyči do protipohybu brankáře. Žádný další gól už ovšem ani jeden s týmů nevstřelil, a tak Sporting čtvrtou výhrou v řadě udělal další krok k účasti v hlavní fázi Evropské ligy pro příští sezónu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele