23. kolo
02.03.2020 21:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Benfica pouze remizovala s Moreirense a přišla o první místo

Benfica nedokázala navázat na vítězství s Gil Vicente z minulého kola a remízou 1:1 s Moreirense prohloubila svou výsledkovou a herní krizi. Alespoň bod zachraňoval pro lisabonský tým v nastaveném čase kapitán Pizzi.

Domácí byli od prvních minut aktivnějším týmem a mnohem více se hnali do ofenzivy, přesto si první šanci vypracovalo ve 12. minutě Moreirense. Po sražené střele se zcela sám před brankářem Vlachodimosem octnul Abreu, ale ve složité pozici nedokázal přesně zakončit.

Orli si první výraznější příležitost vypracovali o deset minut později, kdy se po Ferrově přihrávce hnal na brazilského brankáře Pasinata jeho krajan Vinícius, který obešel brankáře kličkou, ale jeho zakončení odkopl z nebezpečné oblasti stoper Rosič.

O několik chvilek později se na druhé straně po přihrávce Soarese řítil na Vlachodimose Abreu, ale domácí brankář dokázal včas vyběhnout a riskantním zákrokem zpacifikovat velkou šanci. Šance se střídaly na obou stranách a hned o pár minut později musel Pasinato zasahovat proti Silvově nebezpečné střele z úhlu.

Silva byl i nadále v ofenzivě aktviní. V 36. minutě našel přesným centrem na zadní tyči vytaženého stopera Diase, který ve skluzu jenom o několik centimetrů minul branku. Gólem neskončil ani Grimaldův sražený centr, který mířil do tyče.

Velkou příležitost k nabytí vedení dostali domácí hned po změně stran, kdy Tavares nastřelil svým centrem v pokutovém území ruku Gabrielzinha a sudí Verissimo nařídil pokutový kop. K jeho provedení se postavil tradiční penaltový střelec Pizzi, který sice zakončil do protisměru brankáře Pasinata, ale zároveň zcela minul bránu a podtrhl tím současné trápení favorita na titul.

Hned o minutu později se domácí z gólu konečně radovali, ale pouze na chvíli. Samaris centrem přenesl hru na na pravém křídle nabíhajícího Tavarese, který z první poslal míč na zadní tyč Pizzimu, který trestuhodně místo odkryté brány trefil pouze tyč, ale dobíhající Silva již míč dokázal dorazit do brány. Veškerá radost ovšem byla zbytečná, neboť Pizzi se při zakončení dotkl míče rukou a rozhodčí po kontrole videa branku odvolal.

Hra se poté uklidnila a tlak Benficy mírně opadl. V útoku naopak začalo operovat Moreirense a 67. minutě se dočkalo odměny. Hosté na levém křídle přečíslili Tavarese a Conte měl dostatek prostoru k centru do pokutového území, kde přesně našel Abreua, který už svou třetí šanci v zápase dokázal ve skluzu proměnit.

Domácí po obdrženém gólu pokračovali náporu a byli aktivnějším celkem. Po Samarisově centru sklepl míč v šestnáctce pro Vinícia Grimaldo, ale brazilský útočník pokračoval ve svém trápení a minul bránu.

V 81. minutě dokázali hosté v protiútoku přečíslit obranu Benficy a Nuno Pedro a Abreuem se octli nehlídaní před Vlachodimosem. První jmenovaný ale vzal zakončení na sebe a nepřesnou střelou zahodil gólovou příležitost.

Hosté bránili v posledních minutách zodpovědně a hráči Benficy se těžce dostávali k nadějným možnostech k zakončení. Trn z paty jim vytrhl Soaresův faul na Cerviho v pokutovém území, po kterém rozhodčí nařídil druhou penaltu pro Benficu v zápase. Veškerou zodpovědnost na sebe opět vzal Pizzi a penaltu opět neproměnil. Jeho střelu ovšem Pasinato vyrazil pouze před sebe a z dorážky už domácí kapitán nezaváhal.

Nic víc již utkání nepřineslo a Benfica po remíze 1:1 opustila po více než čtyřech měsících čelo ligové tabulky, na kterém ji vystřídalo FC Porto. Prohloubila tak výsledkovou krizi a z posledních čtyř ligových utkání vybojovala pouze čtyři body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele