7. kolo
29.09.2019 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Braga udolala Portimonense a přerušila negativní sérii

Pořádně si museli oddechnout hráči Bragy, když sudí Miguel odpískal konec utkání. Po pěti nepovedených zápasech si mohli užít radost z ligového vítězství a posunuli svůj tým v tabulce o pět míst nahoru.

I přes negativní výsledky zůstal trenér Sá Pinto věrný své sestavě a pouze ve středu záložní řady vyměnil Claudemira za Palhinhu. A od úvodních minut se sázka na sehranost vyplácela.

Ve 14. minutě se sám za obranou octnul Paulinho, ale Ferreira střelu vyrazil těsně vedle své svatyně. Braga pokračovala v aktivní hře a ve 22. minutě si vypracovala další šanci. Galeno se rychlou kličkou na pravém křídle dostal až do šestnáctky a z velkého úhlu mířil vedle.

Udeřit mohli i domácí. Moreno dostal centr do pokutového území a měl dostatek času si míč zpracovat a vypálit jej z voleje na Matheuse. Míč však trefil holení, a ten se tak odkutálel vedle brány.

Po půl hodině hry dostal od Novaise centr za obranu domácích André Horta, ale z podobné pozice zakončil ještě hůře než Paulinho v úvodu utkání a střelu tak v pohodě zpacifikoval Ferreira.

O dvě minuty později už Braga chyby v obraně domácích trestala. Galeno si potáhl míč po pravé straně a naservíroval ho do pokutového území Ricardu Hortovi, který i v dobré šanci zachoval chladnou hlavu a míč narazil dobíhajícímu Paulinhovi, jehož střela byla nechytatelná.

V závěru první půle se mezi protihráči dobře protáhl Sequeira a přízemním centrem našel v šestnáctce Paulinha, ale Ferreira byl tentokrát na jeho střelu připraven.

Do druhého poločasu vstoupilo Portimonense mnohem lépe. V 54. minutě si na Boa Morteho centr vyskočil nejvýše Jackson Martínez a nebýt dobrého zákroku Matheuse, míč by se třepotal v síti.

Nejistota a špatná forma Arsenalistas se začala projevovat a hosté převážně bránili jednogólový náskok. V 64. minutě se jim tato taktika málem nevyplatila. Na na první pohled nenápadný centr Cevallose číhal na zadní tyči nehlídaný Martínez, ale kolumbijský útočník trefil pouze boční síť.

O minutu později musel být hostující brankář Matheus opět v pohotovosti, protože po zmatcích v obraně se k míči dostal Boa Morte, který dokázal z otočky zakončit, ale brazilský brankář stál, kde měl.

Po sérii šancí Braga uklidnila svou hru, bezpečně hlídala prostor před svou bránou a kromě střel z hranice velkého vápna svému soupeři nic nedovolila. Tohle dokázala plnit až do závěrečného hvizdu a po pětizápasové pauze opět slaví zisk tří bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele