31. kolo
10.07.2020 22:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Braga zničila Paços a zůstává v boji o třetí místo

Fotbalisté Bragy perfektním způsobem zareagovali na vítězství Sportingu a přejeli Paços Ferreira na jeho hřišti 5:1. Domácí sestřelil již v prvním poločase i díky dvěma penaltám hattrickem Paulinho, dílo zkázy pak v druhé půli dokonali Ricardo Horta a Galeno.

Chod utkání byl nastaven hned v úvodu. Hned v 2. minutě vyslal Amador centr na zadní tyč, kde číhal Paulinho, ale ve výskoku jej loktem postrčil Reabciuk a arbitr utkání Xistra nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný Paulinho, který si počkal na pohyb brankáře a poslal míč přesně do protisměru.

Už po pár minutách mohlo být vedení hostů dvojnásobné. Kapitán Fransérgio přesnou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Hortu, jehož střelu ovšem zlikvidoval brankář Ribeiro. Braga měla navrch a dostávala se snadno do šancí, ale i k jejímu druhému gólu výrazně přispěla píšťalka rozhodčího Xistry. Trincao v pokutovém území nastřelil ruku stopera Marcela, což potvrdilo video a Paulinho ani podruhé z penaltového puntíku nezaváhal.

Obrana domácích byla v první půli takřka neexistující a vědět o sobě dávala hlavně chybami. Jednu takovou vytvořili stopeři v 38. minutě, kdy i přes vysoké napadání hráčů Bragy rozehrávali nakrátko. Jejich rozehrávku přerušil Paulinho, kličkou se zbavil brankáře Ribeira a pohodlně do prázdné brány završil svůj hattrick.

Poločasová přestávka obráncům Paçose příliš neprospěla. Hned po dvou minutách od zahájení druhé půle Paulinho na hranici pokutového území snadno prostrčil míč zcela volnému Ricardo Hortovi, který potvrdil roli spolehlivého střelce a přesným zakončením na zadní tyč nedal Ribeirovi šanci.

Netřeba kritizovat pouze obranu domácích, Paços nebyl nebezpečný ani v ofenzivě, přesto zaznamenal v 78. minutě alespoň čestný zásah. Ferreira zády k bráně dokázal prostrčit míč do šestnáctky na volného Zé Uiltona, který načapal svého krajana v bráně Bragy, Matheuse, při nepozornosti a z úhlu jej propálil.

Paços se v poslední desetiminutovce osmělil a sahal po další brance. V 88. minutě prodloužil centr od rohového praporku hlavou na zadní tyč Baixinho, ale překvapený Bruno Santos hlavičkoval pouze do břevna. Naopak hned o minutu později se radovali ještě naposledy hosté. André Horta si narazil před šestnáctkou s Fontem a zcela osamocen ve velkém vápně ještě přihrál na zadní tyč volnému Galenovi, který trefil odkrytý prostor a nadělil Paçosu nepopulárního bůra.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele