29. kolo
29.06.2020 22:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto udolalo Paços o jednu branku a zvýšilo náskok na druhou Benficu

Porto potvrdilo úlohu favorita na půdě zachraňující se Ferreiry a díky brzké brance Chancela Mbemby zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. Jeho jediný konkurent v boji o titul Benfica podruhé v řadě prohrála a FC tak pět kol před koncem vévodí portugalské nejvyšší soutěži s šestibodovým náskokem, což už pro něj vypadá nadějně. Paços je momentálně třináctý s jednatřiceti body a před sedmnáctým Portimonense drží odstup sedmi bodů.

Hosté vstoupili do pondělního střetnutí s velkým odhodláním a svou jedinou trefu vsítili v 7. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany se k hlavičce dostával Pepe a brankář Ribeiro odvrátil míč na poslední chvíli k volnému Mbembovi, jenž prudkou přízemní střelou z deseti metrů zamířil snadno doprostřed branky. Domácí mohli odpověď po necelé půl hodině hry z přímého volného kopu z více jak třiceti metrů, ke kterému se postavil Pedrinho.

Ten se snažil zakroutit balón pod břevno, ale nakonec ho minul zhruba o dva metry. Ve 34. minutě se Paços vydal do rychlého brejku čtyř proti třem, nicméně závěrečnou střelu Héldera Ferreiry snadno ukryl ve svém náručí gólman Marchesín. V prvním poločase si nic zajímavějšího nestalo, pět minut po změně stran se domácí znovu pokoušeli vyrovnat, avšak po centru z pravého křídla hlavičkoval Luíz Carlos o decimetry vedle.

Stejný hráč byl opět blízko ke skórování v polovině závěrečného dějství, jeho akrobatické zakončení směřující doprostřed branky dokázal Marchesín vyrazit před sebe. V 76. minutě spálil obrovskou možnost hostující střídající Díaz, k němuž doslova doskákala nenápadná hlavička mezi dvěma obránci, jenomže jeho následný přízemní pokus fantasticky odvrátil levou nohou lehce vyběhnutý Ribeiro.

Paços ve zbývajícím průběhu přidal a v 85. minutě se musel vytáhnout pozorný Marchesín, když dalekonosnou bombu Jorgeho Silvy parádně vytěsnil na rohový kop. Domácí hráli v samém závěru na obrovské riziko a Porto se snažilo hrozit z rychlých brejků, ovšem když ani jeden nevyužilo, tak se výsledek nezměnil. Lídr soutěže se příště střetne s Belenenses, Ferreira zavítá na půdu Setúbalu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele