2. kolo
17.08.2019 22:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - Vitória FC Setúbal 4:0

Konečně radostně odcházeli v této sezóně ze hřiště hráči FC Porto, kteří porazili Vitórii Setúbal 4:0 a oproti minulému kolu získali povinné tři body. Hattrickem se blýskla letní posila ze Spartaku Moskva, kapverdský útočník Zé Luis.

Byl to právě Zé Luis, který mohl již ve 2. minutě hlavou po Tellesově rohu otevřít skóre, ale brankář Makaridze stál, kde měl. V 8. minutě měl gruzínský brankář štěstí, neboť jeho práci odvedla po Tellesově střele z přímého kopu tyč a po dorážkách zase obětavá obrana.

To, co domácím nevyšlo v tutových šancích, jim vyšlo střelou ze střední vzdálenosti. V 11. minutě se napřáhl z 25 metrů Zé Luis a jeho nepříliš razantní střela zapadla k pravé tyči - 1:0. Již v 17. minutě mohlo být vyrovnáno. Nepřesný centr do pokutového území vůbec netrefil Pereira a míč se od něj odrazil na hranici malého vápna k osamocenému Hachadimu, ten ale trefil pouze brankáře Marchesína.

Znovu začali úřadovat domácí. Na centr ze standardky si nejvýše vyskočil Pepe, který prodloužil míč na osamoceného Zé Luise, a ten rybičkou zakončil na zadní tyč a poslal Porto do dvougólového vedení.

V druhé půli zahrozili jako první hosté. Až v 61. minutě z úctyhodné vzdálenosti vypálil Carlinhos, ale Marchesín jeho střelu nadvakrát zkrotil. Podobně úspěšný nebyl jeho brankářský kolega na druhé straně hřiště. Makaridze nesmyslně vyběhl na Tellesův centr z rohu a Zé Luis jednoduchou hlavičkou do prázdné brány završil hattrick.

I ke čtvrté brance se nachomýtl kapverdský fotbalista. Zé Luis vyslal do volného prostoru na pravé straně Maregu, který zatáhl míč do šestnáctky a přihrál na hranici malého vápna Díazovi, který ve skluzu s přehledem proměnil.

Alespoň čestný zásah mohli hostující hráči přidat v 77. minutě, ale ani Hachadi, ani dorážející Bessa nedokázal vyzrát na skvěle chytajícího Marchesína, přičemž při druhém pokusu pomohlo argentinskému reprezentantovi břevno. Porto tak zvládlo první domácí utkání v letošní ligové sezóně a může se soustředit na příští týden, kdy ve šlágru kola nastoupí proti Benfice.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele