28. kolo
23.06.2020 22:15 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Porto čtyřmi góly v druhém poločase smetlo Boavistu a opět ovládlo derby

Šestileté čekání Boavisty na zisk bodů proti městskému rivalovi se opět protáhne. Svěřenci Lito Vidigala sice drželi po prvním poločase remízový stav, ale Porto po změně stran zabralo a čtyřmi góly zaznamenalo dvanácté vítězství nad Boavistou v řadě.

Průběh prvního poločasu atraktivitou velmi připomínal vzájemný podzimní duel na Estádio do Bessa a zajímavých událostí bylo jako šafránu. První větší šanci si vypracovali domácí po čtvrthodině hry, kdy se po zmatcích v pokutovém území dostal ke střele Marega, ale trefil pouze dobře postaveného brankáře Leiteho.

Porto mělo výrazně víc ze hry a drželo míč, ale hosté potvrzovali svou pověst defenzivně dobře organizovaného týmu a slavnějšího soupeře k nebezpečnému zakončení příliš nepouštěli. Jedinou větší šancí tak byla do konce prvního poločasu Coronova střela z úhlu, která prosvištěla vedle tyče.

Po změně stran uběhlo pouhých sedm minut a do té doby takřka bezchybná obrana byla prolomena. Corona se před šestnáctkou i s obráncem na zádech otočil s míčem a prostrčil jej do pokutového území na nehlídaného Maregu, který v jasné příležitosti nezaváhal a otevřel skóre zápasu.

O pět minut později bylo u Draků ještě veseleji. Otávio krásným obloučkem vysunul Maregu, který si zatáhl míč z pravé strany do pokutového území, kde jej stíhal Dulanto, jež zcela nepochopitelně do malijského útočníka zajel oběma nohama a daroval domácím pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Telles a penaltu s přehledem proměnil.

A byl to i nadále Marega, který terorizoval obranu městského rivala. V 68. minutě Mbemba přihrál přes půl hřiště Otáviovi, který krásně z první prodloužil míč na pravé křídlo, kde jej doběhl Marega a vyslal centr do šestnáctky. Ten však nenašel žádného ze spoluhráčů, ale pouze ruku nešťastníka Dulanta, který tak zavinil druhou penaltu v utkání. K té se tentokrát postavil Oliveira, a přestože Leite vystihl směr střely, gólu nedokázal zabránit.

Hra se po třetí brance vyrovnala a i Boavista se snažila o útočnou aktivitu, ta ovšem častokrát ztroskotala na neschopnosti podržet míč. Do čtveřice tak udeřilo Porto. Vieira našel v otevřené obraně volného Maregu a vyslal jej do samostatného úniku, ve kterém opět nezaváhal a chladnokrevně svou šanci proměnil. Porto tak ovládlo i další městské derby a prodloužilo šestileté čekání Boavisty na body a třináctileté čekání na vítězství proti úhlavnímu sokovi.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele