29. kolo
29.06.2020 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Benfica opět vyhořela a titul se jí výrazně vzdaluje

Benfica se po koronavirové přestávce stále trápí a kvůli další nečekané porážce v Marítimu jí uniká obhajoba titulu. Hosté naposledy selhali se Santa Clarou (3:4) a celkově z posledních sedmi ligových utkání zvítězili pouze jednou. V tabulce se proto nacházejí na druhém místě se čtyřiašedesáti body a na vedoucí Porto již ztrácejí bodů šest. CS naopak napravilo minulý nezdar s Portimonense (2:3) a je dvanácté s jednatřiceti body.

Domácí byli před tímto pondělním duelem jen čtyři body před sestupovým pásmem, ale po senzačním úspěchu na něj mají náskok sedmi bodů a do zbývajícího průběhu získali potřebný klid. Lisabonský klub jako obvykle vstoupil do utkání aktivněji a první obrovskou možnost si vypracoval již po necelých třech minutách hry. Po přihrávce z levé strany od Tavarese se tváří v tvář proti brankáři Abedzadehovi zjevil osamocený Chiquinho, ovšem zblízka ho nepropálil.

Vzápětí napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů opět aktivní Chiquinho a Abedzadeh vyrážel před sebe, pak se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů Almeida a mířil těsně nad břevno. Hosté byli při chuti i v následujícím průběhu a krátce po odehrané čtvrthodině spálili druhou tutovku. Chiquinho našel před brankou zcela osamoceného Viníciuse, jenž si však na fantastického hostujícího strážce nepřišel.

O pár sekund později ještě zkusil překvapit přízemní střelou Pizzi, jenomže Abedzadeh zasáhl famózně jednoruč. Marítimo z ničeho nic skórovalo v polovině první půle po úžasném sólu Nanua, avšak zakončující Rodrigo Pinho se nacházel v jasném ofsajdu. V prvním poločase se již nic dalšího nestalo, hosté znovu zahrozili až čtrnáct minut po přestávce, kdy hlavička Jardela po rohovém kopu směřovala vysoko nad horní tyčku.

Marítimo parádně prorazilo asi dvacet minut před závěrečným hvizdem. Další neuvěřitelný samostatný průnik ukázal Nanu a u zadní tyče našel rozběhnutého Jorgeho Correu, který neměl problém zblízka rozvlnit síť. V 78. minutě pojistil náskok outsidera Pinho, ten totiž po naprosto shodné akci Nanua nemohl z metru minout odkrytý prostor tří tyčí. V 90. minutě ještě trefil prázdnou branku střídající Tagueu po rychlém brejku, nicméně jeho gól neplatil vinou ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele