13. kolo
06.12.2019 21:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Benfica třemi góly v druhém poločase rozhodla a zůstala v čele ligy

Zlepšený výkon v druhém poločase zajistil fotbalistům Benficy další tři body v ligové soutěži, a ti tak i po dalším kole zůstanou na jejím čele. Dvěma brankami se opět blýskl ve formě hrající Vinícius.

Slušně zaplněný stadión Boavisty viděl vyrovnaný první poločas. Už v úvodu zahrozila Benfica, kdy Ferrův nákop nejlépe zachytil Pizzi a dokázal přehodit vyběhnutého Bracaliho. V momentě centru se však Pizzi nacházel v těsném ofsajdu a gól nebyl uznán.

Poté hra dlouho nic zajímavého nenabídla, pouze Pizziho zahození volného přímého kopu z dobré pozice. Ve 34. minutě už ovšem zaúřadoval momentálně dvorní kanonýr Bruna Lageho. Vinícia skvěle našel přesným centrem Pizzi a brazilský forvard si prvním dotekem bez problému zpracoval míč a druhým propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí však ještě do konce první půle dokázali kontrovat. Marlon poslal do pokutového území přesný, technický oblouček a Stojiljkovič stihl míč hlavou zasáhnout ještě před vybíhajícím Vlachodimosem - 1:1.

Po změně stran byla Benfica jako vyměněná. Hned v 50. minutě musel Bracali vytahovat Chiquinhovu střelu do šibenice. Hned o dvě minuty později vysunul v šestnáctce Grimaldo Vinícia, který ještě poslal přízemní centr na zadní tyč, a tam míč i s trochou štěstí za čáru dotlačil Cervi.

Uběhlo deset minut a hostující fanoušci jásali potřetí. Grimaldo přihrál na hranici pokutového území naběhnutému Viníciovi, který prokázal velkou formu a umístěnou střelou nedal Bracalimu žádnou šanci.

Benfica potvrdila dobrou formu dalším gólem v nastavení. Na Grimaldův centr z volného přímého kopu si nejvýše vyskočil Gabriel a dobře trefenou hlavou potvrdil jednoznačnou výhru ligového lídra.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele