5. kolo
18.09.2015 21:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - Vitória SC Guimarães 2:2

Vitória Setúbal i nadále potvrzuje, že v této sezoně není v Portugalsku moc zábavnějších týmů ke sledování. Doma proti Guimaraesi prohrávala už od druhé minuty, kdy se z penalty prosadil Dourado, a přestože nakonec dokázala dvěma brankami Issoka skóre otočit, poslední slovo měli opět hosté - vyrovnání zařídil vlastním gólem Semedo. V zápase také padlo neuvěřitelných třináct (!) karet..

Tu první, a rovnou jedinou červenou, si vykoledoval už po pár vteřinách hry domácí Fábio Pacheco. Průnik Henriqueho Dourada do pokutového území zastavil vskutku razantně, takže sudí Tiago Martins neměl příliš na výběr. K zahrání pokutového kopu se postavil sám faulovaný a přestože gólman Ricardo - dnes mezi třemi tyčemi na úkor chybujícího Raedera - vystihl směr střely, nebylo mu to nic platné.

Takový start si diváci na Bonfimu asi nepředstavovali, a to mohlo být brzy ještě hůře: v sedmé minutě zpracoval na malém vápně míč Tomané a z bezprostřední blízkosti jej napálil do tyče. Domácí nevěděli, kde jim hlava stojí. Jestliže kouč Quim Machado před výkopem nabádal k důslednější defenzivní činnosti, první minuty dnešního zápasu ukázaly, že se jeho slova nejspíš minula účinkem.

Na druhou stranu však domácí zatím hrají skvěle, jde-li o útočení, a potvrdili to i dnes. Po třinácti minutách klepání se o holou kůži zničehonic zosnovali bleskový brejk, který založil konžský forvard Arnold Issoko a sám si naběhl i do zakončení, načež tváří v tvář Douglasovi chladnokrevně srovnal na 1:1. Po této trefě vysoké úvodní tempo razantně opadlo a až na nepřehlednou situaci ze 40. minuty, kdy nebezpečný přímý kop zastavila ruka hostujícího Ricarda Valenteho, se až do poločasu nic vyloženě zajímavého nestalo.

Na začátku druhé půle to nicméně vůbec nevypadalo na hostující přesilovku: Machadův tým i v deseti zatlačil soupeře do defenzivy, a protože Issoko si dnes obul střelecké kopačky, brzy také otočil skóre. Psala se 66. minuta, když africký útočník využil hrubou chybu bránícího Gaspara, ve vápně zpracoval míč a přesnou dělovkou nedal Douglasovi žádnou šanci.

Jinak ale hřiště připomínalo spíše bitevní pole: dvanáct žlutých karet, pěkně po šesti na každé straně, se skutečně nevidí každý den. Jednu z posledních šancí zápasu nicméně trochu zaskočení hosté proměnili a po zásluze tak vyrovnali na spravedlivých 2:2. Gomes centroval zprava a nešťastný Rúben Semedo si srazil míč do vlastní sítě. Domácí talisman Hyun-Jun Suk sice mohl ještě v samém závěru vystřelit Setúbalu tři body, Douglas byl ale připraven a pátý gól probíhající sezony šikovnému Korejci nedopřál.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele