4. kolo
13.09.2015 20:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Rio Ave FC - Sporting CP 1:2

Velice důležité vítězství si připisuje Sporting, který na půdě nevyzpytatelného Ria Ave přetlačil soupeře v poměru 2:1. Hosté šli do trháku už v prvním dějství, kdy se postupně prosadili Adrien Silva a Islam Slimani; domácí pak sice po změně stran snížili zásluhou Yazaldeho, to však bylo z jejich strany vše.

Hostující kouč Jorge Jesús může mluvit i o štěstí; jeho svěřencům scházela potřebná dynamika a ofenzivní lehkost, kterou ukazovali v předchozích zápasech, alespoň však předvedli parádní efektivitu. Dvě střely na bránu (a z toho ještě jedna z penalty) jim stačily k tomu, aby šli do dvoubrankového vedení - domácí gólman Cássio si v první půli nesáhl na míč.

Na druhou stranu, stadion ve Vila do Condo patří k největším výzvám v celém Portugalsku, a jelikož Benfica i Porto už dříve o víkendu své zápasy suverénně zvládly, hráli Lvi dnes pod velkým tlakem. Tři body je posouvají na dělené první místo po bok Porta, což je fakt o to cennější, že tři z dosavadních čtyř ligových zápasů odehráli venku.

Po nezáživné úvodní desetiminutovce přišel rozhodující okamžik: Wakaso zahrál ve vápně rukou, k rozehrání pokutového kopu se postavil Adrien Silva a suverénní střelou otevřel skóre. Byla to důležitá vzpruha pro Sporting, který jinak měl k nějaké dominanci hodně daleko; naopak domácí, zejména agilní Renan Bressan, působili nebezpečným dojmem. Brazilsko-běloruský záložník sám dvakrát střílel ze solidních pozic, pokaždé ale mimo.

Hosté následně přečkali další pološance jako hlavičku Ukry, nepřesný pokus Yazaldeho či nastřelenou tyč Marvina Zeegelaara a udeřili podruhé - Jefferson narýsoval přesný pas do vápna, kde číhal alžírský kanonýr Islam Slimani a hlavou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Sporting byl v prvním poločase stoprocentní.

Domácím se tak po změně stran hrálo o dost hůře; snahu vrátit se do zápasu sice nevzdali, jak dokládá několik nesmělých pokusů Zeegelaara se střídajícím Jorisem Kayembém, Sporting ale bez problémů hájil svůj náskok a sám prostřednictvím Slimaniho několikrát zahrozil. V 69. minutě sice po Kayembého pasu snížil Yazalde, to ale bylo z domácí strany vše.

V závěru totiž místo nějakého tlaku kontroloval hru zkušenější a kvalitnější lisabonský tým. Hosté drželi míč daleko od vlastního vápna a naopak ještě měli několik šancí náskok zvýšit; to se týká zejména Joaa Mária, který po svém příchodu na hřiště dvakrát ohrozil Cássiovu klec. Sice bez úspěchu, ale to nakonec fanouškům radost z výhry nezhatilo.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele