7. kolo
03.10.2015 21:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rio Ave FC - Boavista FC 1:0

Fotbalisté Ria Ave mohou slavit - těsnou výhrou 1:0 nad Boavistou se totiž dotáhli na hranici 14 bodů, po bok vedoucího dua Porto - Sporting. Oba velkokluby sice mají ještě zápas k dobru, i dočasné vedení je však pro svěřence Pedra Martinse velkou událostí. Hosté předvedli ve Vila do Condo velice bojovný výkon a k remíze jim chybělo doslova pár vteřin..

Jediný gól zápasu totiž vsítil až ve čtvrté minutě nastavení Renan Bressan, který tak rozhodl už druhé utkání po sobě. V té době přitom na hřišti vůbec nemusel být - už zhruba pět minut před koncem signalizoval žádost o vystřídání, Martins však v té době již vyplýtval všechny tři možnosti. Nakonec se ukázalo, že Rio Ave mělo v tomto ohledu štěstí.

Bressan se poprvé zastřeloval už po sedmi minutách hry, tehdy však gólman Mika jeho propagační střelu ještě bez problémů zlikvidoval; Boavista od začátku zaujala na půdě favorita obrannou pozici, stáhla se do hluboké defenzivy a snažila se udržet čisté konto. První poločas tak nabídl pouze dechberoucí nudu plnou nepřesností na obou stranách a bez skutečných šancí. Domácí sice tlačili, nedokázali se však probít do šestnáctky soupeře; snad pouze Wakasova nepřesná rána ze střední vzdálenosti vzbudila nějakou pozornost. Na druhé straně se osmělil až v nastavení Correia, ten však pálil z takové dálky, že gólmana Cássia vůbec nezaměstnal.

Až po změně stran si Rio Ave začalo nacházet skulinky, i když hodně pozvolna; defenzivní blok Boavisty držel povětšinou pevně. Po hodině hry si první skutečnou šanci připsal hlavičkující náhradník Kayembe, Mika však uhájil svoji bránu skvělým zákrokem. Domácí stahovali smyčku a zahrávali několik rohů po sobě, v hostujícím vápně však bylo neustále plno. Deset minut před koncem mohl destruktivní taktiku kouče Petita dokonale zúročit Renato Santos, který se dvakrát dostal ke střele, domácí bránu však netrefil.

Frustrovaný a unavený Bressan, který celý zápas bojoval s přesilou, dostal ve třetí minutě nastaveného času žlutou kartu za nesportovní chování; v tu chvíli se zdálo, že je hotovo a Boavista si připíše další bod za druhou bezbrankovou remízu po sobě (a opět proti vysokému favoritovi - naposledy jí nedokázal vstřelit branku Sporting). Jenže naturalizovanému Bělorusovi v domácím dresu nakonec stačil jediný okamžik: po centru z levé strany si obratně zpracoval míč a suverénně ho uklidil za záda překvapeného Miky.

Autor: Dominik Zezula / abola.pt, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hiko

Hm, dostat z poslední šance zápasu gól. Notabene v duelu, kdy Boavista nebyla rozhodně horší. No, nevím, co s tím

Reagovat
smazaný uživatel

jsem tu sice pozdě ale strašně mě to nasralo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele