1. kolo
17.08.2015 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Paços Ferreira - Académica Coimbra 1:0

I přes krotké závěrečné skóre 1:0 byla pondělní dohrávka 1. kola portugalské ligy mezi Pacos Ferreira a Académikou Coimbra pořádně divoká. Postarali se o to zejména domácí Diego Jota a hostující Ricardo Nascimento, kteří oba v nastavení inkasovali červené karty. Jedinou branku zápasu vstřelil v závěru první půle Roniel..

Zpočátku přitom nic nenapovídalo tomu, že bychom se na Estádio da Capital do Móvel měli dočkat nějakého dramatu. První půlhodina prosvištěla kolem prakticky bez vzrušení, až ve 33. minutě opřel domácí Andrézinho svůj povedený přímý kop těsně nad břevno. Nutno dodat, že gólman Trigueira by míč nejspíš lapil.

Když proto dvě minuty před koncem šel Pacos do vedení, šlo o vítané rozetnutí dosavadní rutiny. Joao Gais zpracoval míč na pravém křídle, počkal si tak akorát a parádním pasem našel ve vápně Roniela, jehož rána zapadla přesně k tyči. Vyrovnaný duel tím konečně dostal ten pořádný náboj.

Druhé dějství vypadalo od začátku živěji a už v 52. minutě mohl Roniel zvyšovat na 2:0, tentokrát však brazilský forvard neuspěl; po akci Baixinha s Christianem zakončoval těsně mezi tři tyče Trigueirovy svatyně. Pacos byl v této fázi už viditelně lepším týmem, nějaké debaty o vyrovnání vůbec nepřipouštěl a naopak si sám vytvářel další šance, jako v případě Christiana, jehož přímý kop donutil Trigueiru k dobrému zákroku. Nebo jako v 85. minutě, kdy po další standardce neuspěli v chaosu před bránou postupně Baixinho a Cardoso.

Že závěr zápasu bude pořádně divoký, naznačil už v 82. minutě Pelé, který mohl za svůj oranžový zákrok na Rabiolu klidně vidět adekvátní trest - naštěstí pro něj však zasáhl nejdříve míč. Emídio Rafael s Goncalem Pacienciou pak ještě v 89. minutě promarnili možná nejlepší šanci hostů, pak už se však pouze červenalo; jako první mašíroval pod sprchy Nascimento, který nekompromisně 'vyřešil' rozmíšku mezi Jotou a Hugem Secem. Jota spadl po vzájemném souboji ve vápně a dožadoval se penalty, která nepřišla. Frustrován proto do svého soka strčil, což se Nascimentovi příliš nelíbilo a drzého forvarda srazil k zemi. O pár vteřin později potom sudí za tentýž incident vyloučili i samotného Jotu.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ferreira musí doma z prvních 4 kol získat 12 bodu,povoluji jim nějakou ztrátu ,pokud tuto doženou v 8. kole na Maritimu.Jinak 1. 4. a 6 kolo venku brutus.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele