5. kolo
21.09.2015 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

CF Os Belenenses - Moreirense FC 2:0

Belenenses po dosavadních matných výkonech konečně zabralo a po přesvědčivém výkonu udolalo trápící se Moreirense hladce 2:0. Obě branky padly v úvodních dvaadvaceti minutách, trefili se Luís Leal a Miguel Rosa. Výsledek mohl být ještě jednoznačnější, Carlos Martins však zahodil penaltu..

Vše podstatné se na stadionu nejmenšího lisabonského prvoligového klubu událo už v prvním poločase. Lealovi trvalo pouze osm minut, než přesnou střelou (první v celém zápase) otevřel skóre, a s náskokem v kapse hráči Belenenses pohodlně kontrolovali tempo zápasu. Jejich obléhání hostujícího vápna sem tam přineslo náznak nějaké gólové situace, Kucu však zastavil ofsajd a Rosa pálil mimo.

O tři minuty později však už domácí záložník seřídil mířidla přesněji a suverénně poslal míč za záda gólmana Stefanoviće (22'). Hosté zareagovali hned dvojitým střídáním, ani to jim ale nebylo nic platné - ve 35. minutě fauloval Danielson ve vápně, dostal žlutou kartu a kopala se penalta. Kdyby ji Martins býval proměnil, šli by domácí do třígólového vedení. Nestalo se tak.

Moreirense možná vycítilo druhou šanci, nicméně rána Battaglii, kterou se hostující hráč pokoušel krátce před změnou stran zaskočil gólmana Venturu, se příliš nepovedla. Po změně stran už byl obraz vyrovnanější, nicméně prohrávající outsider doplácel na špatné řešení finálních přihrávek a také zbrklost Ramóna Cardoza, který se hned zkraje poločasu dostal dvakrát v dobré pozici do ofsajdu.

V 63. minutě poslal domácí kouč Sá Pinto na hřiště čerstvého Sturgeona a ten o pouhé dvě minuty později málem zvýšil na 3:0; pálil však mimo, stejně jako na druhé straně těsně před koncem Danielson. Jinak proběhl zbytek utkání bez výraznějších vzruchů; domácí měli své vedení v kapse a hosté nehráli dostatečně dobře na to, aby je mohli nějak ohrozit.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele