6. kolo
26.09.2015 21:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Boavista FC - Sporting CP 0:0

Sporting nedokázal zareagovat na páteční remízu Porta a zahodil šanci posunout se na první příčku tabulky. Svěřenci Jorge Jesúse sice na půdě nevyzpytatelné Boavisty byli lepším týmem, na tři body to však nakonec nestačilo; oba celky se rozešly bez branek. Domácí zvládli zápas takticky skvěle a potvrdili, že se s nimi letos musí opravdu počítat..

Poté, co se domácí fanoušci dostatečně vyřádili házením pyrotechniky na hrací plochu a zápas tak mohl konečně začít, čekalo se na první šanci docela dlouho; Sporting sice podle očekávání kontroloval hru, nic z toho ale nedokázal vytěžit a ve 14. minutě mohl naopak sám inkasovat, když Zé Manuel hlavičkoval po prodlouženém centru na zadní tyči křížně těsně mimo. Za hosty na sebe jako první upozornil Islam Slimani, který do své letošní sbírky zahozených šancí přidal situaci z 28. minuty; nutno ovšem dodat, že míč do branky skutečně dotlačil a gólovou radost mu zkazila až odpískaná ruka.

S blížícím se koncem první půle se tlak Sportingu výrazně stupňoval a gólman Mika měl co dělat, aby udržel čisté konto. Ve 38. minutě jej sice ještě vysvobodil z potenciálně nebezpečné situace chybně odmávaný ofsajd, krátce před změnou stran se však už musel vytasit s parádním zákrokem proti Slimaniho hlavičce. Ještě předtím odvracela domácí obrana Monterovu gólovku na roh, takže kouč Petit si určitě oddechl, když sudí zapískali poločas.

Smolař Slimani pokračoval ve své nezúročené exhibici i ve druhém dějství: po hodině hry jeho centr na zadní tyč nějakým záhadným způsobem nedokázal v gól přetavit úplně volný Gutiérrez, v 76. minutě pak sám vytáhlý Alžířan ztroskotal z úhlu na vybíhajícím Mikovi. V samém závěru už se oba týmy spokojily s bodem za remízu, oponu za utkáním tak opět zatáhli fanoušci, kteří i na rozloučenou zaházeli trávník světlicemi.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele