5. kolo
20.09.2015 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Académica Coimbra - Boavista FC 0:2

V Coimbře je oheň na střeše. Pátá ligová prohra v řadě nejenže nepomohla tradičnímu klubu zvednout se ze dna tabulky, ale navíc i srazila vaz trenérovi Josému Viterbovi, který se tak stává první obětí nové sezony. Efektivně hrající Boavista prohloubila domácí krizi výhrou 2:0.

Viterbo byl před zápasem plný optimismu, úsměv na tváři mu ale zmrzl už po 30 vteřinách hry - přesně tak dlouho totiž hostům trvalo, než se dostali do vedení. Místo slibovaného zlepšení tak přišel rozhodující direkt ještě dříve, než se Académica vůbec pořádně dotkla míče. Diváci se ani nestihli pohodlně usadit a Zé Manuel už po prvním rohovém kopu utkání zvedal ruce nad hlavu. Gólman Trigueira byl proti jeho ráně bezmocný.

V osmnácté minutě pak domácí mizérii podtrhlo vynucené střídání Bouadly za Pilota a zbytek prvního dějství strávil Viterbův tým marnou snahou dohnat těsné manko. Boavista hrála opravdu dobře a po 45 minut nedovolila soupeři žádnou šanci, až těsně před změnou stran se k první střele konečně probil Ivanildo. Musel tedy pálit zpoza vápna, takže v důsledku ani nepřekvapilo, že gólmana Miku neohrozil.

Viterbo si vybral druhé střídání hned v poločase, kdy poslal do hry Seka místo Leandra Silvy, a zpočátku to vypadalo, že by domácí přece jen mohli vyvinout nějaký tlak - Emídio Rafael dokonce ve 49. minutě napálil připraveného Miku. Na druhé straně zareagoval nepříjemnou střelou Luisinho. Herní obraz se vyrovnal a třetí domácí žolík Goncalo Paciencia pálil po hodině hry těsně nad břevno.

Boavista však nikdy nepůsobila dojmem, že by snad o vedení měla přijít. Pokaždé, když se Coimbra nadechovala k náporu, zmrazili její nadšení hosté nějakým precizně provedeným brejkem, jako v 65. minutě, kdy zakončoval ze střední vzdálenosti Zé Manuel. Těsně před koncem pak Anderson Carvalho nádherně provedeným přímým kopem zvýšil na konečných 2:0. Třetí hřebíček do Viterbovy rakve mohl ještě v nastavení zatlouct Luisinho, hosté však této zahozené šance litovat vůbec nemuseli.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

wohooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele