13. kolo
14.12.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting CP - Moreirense FC 1:1

Sportingu se letos v Primeiře zkrátka nedaří, po domácí remíze 1:1 s Moreirense dokonce klesl na páté místo, když jej předběhla Braga. Na titul mohou v zelenobílé části Lisabonu zapomenout. Mohlo být přitom ještě hůře, Fredy Montero vyrovnával až ve druhé minutě nastavení..

Moreirense přijelo na Alvalade s nečekaným sebevědomím, vzhledem k tomu, že dosavadní statistika vzájemných zápasů, nepřátelský stadion a prostá síla kádru mluvily jednoznačně ve prospěch domácích. Možná se na jejich výkonu odrazila únava z náročného utkání Ligy mistrů v Chelsea, možná zklamání z prohry a nepostupu; každopádně však hosté začali aktivněji a v prvních 10 minutách slavného soka dokonale zaskočili.

Jasná šance však nepřišla, naopak Carrillo na druhé straně zaútočil po levé straně a vyslal střelu, která jen těsně přelétla hostující břevno. Prostor levého křídla byl vůbec místem, které si Moreirense dokázalo uhlídat nejhůře; pokud už domácí favorit útočil a byl nebezpečný, bylo to právě zleva. Ještě ve 25. minutě dokázali hosté soupeře zatlačit a způsobovali mu velké problémy svojí aktivitou.

Sportingu trvalo půl hodiny, než na hřišti převzal kontrolu; jeho záložní řada však působila slabším dojmem, hráčům scházela rychlost, a co více, krátce po "přežití" úvodní třetiny zápasu udeřil Ramón Cardozo. Byla to nesmírně jednoduchá situace - Moreirense ve 35. minutě rozehrávalo roh, míč dolétl do vápna, kde si na něj naskočil Cardozo a poslal jej za záda Ruie Patrícia. Zasloužené vedení pro hosty bylo na světě.

O okamžitou odpověď se snažil Adrien Silva, jehož střelu musel odklízet z brankové čáry Danielson; krátce po změně stran pak tentýž hráč v další dobré šanci poslal hlavou Slimaniho centr těsně nad bránu. Ve druhé půli už Lvi hráli tak, jak se od nich očekávalo, a konečně na hřišti dominovali. Jejich taktikou bylo využívat co nejvíce křídelních prostor a snažit se distribuovat míče dvojici útočníků (Montero, Slimani), což vedlo k rostoucímu tlaku, proti němuž se Moreirense nedařilo bojovat.

Hosté tedy ve druhém dějství už jenom bránili, fanoušci na Alvalade však na gól čekali hodně dlouho. Snažil se zejména André Carrillo, jehož centr na Slimaniho (60') měl gólové parametry; v 73. minutě zase peruánský křídelník myslel, že vybojoval penaltu, píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. Osm minut před koncem zahodil další skvělou šanci Carvalho, který hlavou nedokázal usměrnit do sítě Monterův pas, a krátce na to neuspěl ani hlavičkující William.

Vypadalo to, že Sporting nakonec opravdu přijde o všechny body - zvlášť poté, co v hektickém závěru málem inkasoval podruhé. Ojedinělý brejk Moreirense z 88. minuty však gólový úspěch nepřinesl, a naopak na druhé straně doslova za minutu dvanáct udeřil hrdina Montero - přihrávka Slimaniho mířila na střídajícího Tanaku, ten však netrefil a míč tak propadl až k volnému Kolumbijci. Cardozo, autor prvního gólu, ještě stihl ve 4. minutě nastavení inkasovat červenou kartu, v Moreirense však mohou být spokojeni i přesto - s bodem z Alvalade určitě nikdo nepočítal.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele