15. kolo
03.01.2015 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - Estoril Praia 3:0

Měření sil trenéra Sportingu Marca Silvy s klubem, ve kterém si v předchozích sezonách udělal jméno, dopadlo zcela jednoznačně. Favorizovaní domácí se mohou těšit z povinných tří bodů i díky dvěma zářezům Adriena Silvy, a jedinou kaňkou na jejich výhře zůstává zbytečná červená karta pro Naniho...

Estoril měl včera na place jen jednoho jakž takž nebezpečného hráče jménem Diogo Amado, a ten se také v páté minutě postaral o první zaznamenání hodný střelecký pokus utkání. Jeho dalekonosná rána nicméně mířila až příliš vysoko, zatímco Carrillo o pár sekund později hnedka pěkně protáhl Kiesczeka.

První branka večera přišla na řadu ve 20. minutě, a jaká krása to hnedka byla! André Carrillo po centru Jeffersona naslepo hlavičkoval na hranu šestnáctky, a tam se do poskakujícího balonu poté, co na něj nedosáhl jeden ze soupeřů, nekompromisně opřel Adrien Silva. Jeho bomba neměla chyba - 1:0.

Záložník Leões byl dnes obecně při chuti a těsně před poločasem divže nezakončoval sám před Kieszekem. Na poslední chvíli tehdy Adrienovi zkřížil cestu obránce Yohan Tavares, a o chvíli později to byla pro změnu ruka Mana, co odmítlo zase jiného střelce Sportingu Slimaniho.

Alžírský fotbalista si nicméně spravil chuť alespoň po přestávce, když si v 57. minutě výborně naběhl na přízemní centr Jeffersona. Teprve poté si nějaké ty šance na zdramatizování duelu vytvořili i hosté, jenže Tozého v 65. minutě zradilo zpracování, a vzápětí Kléber pálil po zemi akorát do připraveného Ruie Patrícia.

V 81. minutě došlo na parádní show někdejšího brankáře Porta Kieszeka. Ten se nejprve vytasil s výtečným zákrokem proti Carrillově koncovce z ideální pozice, aby se ihned vzápětí sám trumfnul ještě famóznějším skokem pro Monterovu hlavičku.

Kieszek takto nakonec potřetí kapituloval až z penalty, po sporném faulu na Carrilla, a úplným závěrem přihlížel ještě červené kartě pro Naniho, jenž byl vyloučen ve druhé minutě nastavení po druhé žluté kartě.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele