5. kolo
21.09.2014 19:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Gil Vicente FC - Sporting CP 0:4

Pokud šlo mladému trenérovi Sportingu Marco Silvovi v Barcelos o holý krk, zachránil si ho opravdu s přehledem. Lvi proti Gil Vicente rozhodli ještě v první půli a pak už víceméně jenom dohrávali na půl plynu. Svou první ligovou branku si po svém návratu do rodné krajiny připsal křídelník Nani...

Gil Vicente na tom bylo před výkopem velmi špatně, když si hýčkalo ubohý jeden bod, a podle toho také do tohoto klání vstoupilo. Již v desáté minutě dostal těsně za velkým vápnem moře prostoru Adrien Silva a jeho pumelice následně nemohla mít gólovější parametry - 1:0.

Vzápětí neuběhly ani dvě minuty a brankář celku z Barcelos musel lovit míč ze sítě podruhé, tentokrát za to mohla Adrienova elegantní patička a Naniho neméně pohotová přízemní rána ze střední vzdálenosti.

V tu chvíli už se vesměs mohlo řešit pouze "kolik", nikoliv "zdali" - a Sporting rozhodně jen tak končit nehodlal. Ihned v 25. minutě stoprocentně měl skórovat Slimani po výtečném pasu novice v základní sestavě, Joãa Mária. Právě náhradník za Andrého Martinse ve středu pole po většinu času takříkajíc tahal za nitky a jen vinou horší mušky některých jedinců (jako Jonathana Silvy) to o přestávce nebylo více než 2:0.

Ve druhé půli tempo poněkud povadlo, neboť si Sporting svým vítězstvím prakticky mohl být jistý, nicméně příchod Oriola Rosella na úkor Williama lecčemu pomohlo - a Lvi opět začali pálit ostrými. Nejprve v 69. minutě si Slimani exkluzivně vyměnil míč s Joãem Máriem a tváří v tvář Adrianovi bez problémů zvýšil na 3:0; no a dílo v 83. minutě dokonal střídající André Carrillo, jemuž do skluzu před prázdnou klec nenahrával nikdo jiný než João Mário.

O takovém (plnohodnotném) debutu za áčko Sportingu - ověnčeným hned třemi gólovými nahrávkami - se odchovanci lisabonského celku snad ani nesnilo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hiko

Tohle nebude jednoduché (kéž bych se mýlil) - 1:1

Reagovat
Han střelil první

Prohrajeme a Silva ven snad. Ať si táhne zase do Estorilu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele