19. kolo
01.02.2015 21:15 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Porto - Paços Ferreira 5:0

Porto nebylo před utkáním s Pacosem Ferreira ve zrovna pohodlné pozici - jakákoliv ztráta bodů by totiž znamenala pád na třetí místo v neprospěch Sportingu. Svěřenci kouče Julena Lopeteguie se však se svým sokem vůbec nepárali a po jasné výhře 5:0 nadále sní o zázraku v podobě titulu..

Čtyři z pěti branek přitom padly v krátkém období mezi 29. a 47. minutou, kdy se trefili postupně Jackson Martínez, dvakrát Ricardo Quaresma a Héctor Herrera. Finální trefu následně přidal sedm minut před koncem Cristian Tello, zatímco hosté nejenže nezaznamenali ani čestný úspěch (a vlastně ani žádné skutečné nebezpečí), ale navíc museli dohrávat v deseti poté, co se vykartoval Romeu.

Dragoes sice stále mají v živé paměti domácí klopýtnutí s Benfikou a fiasko na Madeiře, kromě těchto dvou proher jsou ale letos prakticky nezastavitelní - alespoň co se výsledků týče. Dnes se jasně ukázalo, že kvalitativní rozdíl mezi portugalskou elitou a zbytkem tabulky je zkrátka opravdu znatelný. Porto se do první šance dostalo už v osmé minutě, kapitána Jacksona však vychytal skvělý Defendi a netrefil se ani dorážející Tello.

První průlom tak přišel až po necelé půlhodině hry: Alex Sandro vymyslel pas na Jacksona, který si tentokrát v další šanci poradil už lépe, propasíroval míč do sítě a poslal domácí do zaslouženého vedení. Nutno dodat, že Defendi si při této brance "odčinil" svůj předcházející skvělý zákrok. Martineze bylo dnes plné hřiště; byl to právě on, kdo ve 38. minutě upadl ve vápně k zemi (po souboji s Hélderem Lopesem) a daroval tak favoritovi výhodu penalty. K jejímu rozehrání se postavil Quaresma a zdvojnásobil vedení.

Ještě do poločasu pak Draci přidali třetí trefu, tentokrát už mnohem atraktivnějším způsobem - Quaresmova šajtle nasměrovala balon do břevna, odkud se odrazil za čáru. Veterán domácí zálohy tak ukázal, že to "v noze" stále má; jeho druhý gól byl fotbalovou nádherou. To Jacksonův průnik ze 47. minuty uspěl prostě proto, že mohutný Kolumbijec smetl obránce z cesty jako nepohodlné kužely; následně stačilo předkládat Herrerovi k dorážce před odkrytou bránou. 4:0.

Pár vteřin po této brance ztratil Quaresma hloupě míč a Porto bylo poprvé a naposledy ve skutečném nebezpečí; Seriho rána však mířila pouze do břevna, a od té doby zápas hodně ztratil na tempu (čemuž se nelze divit, bylo již prakticky stoprocentně rozhodnuto). Vlastně další pořádné "vzrušení" přišlo až v závěrečné desetiminutovce, kdy se na dvou po sobě jdoucích zákrocích vykartoval Romeu; poslední gól zápasu následoval krátce poté, když Tello parádně zavěsil k Defendiho tyči.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0 Talisca

Reagovat
smazaný uživatel

zrušit první komentář

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 martinéz

Reagovat
Hiko

Porto má co napravovat, ale bude to bolet - 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele