14. kolo
20.12.2013 22:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - SL Benfica 0:2

Dvě střely na branku, dva góly. Benfica v Setúbalu vyučovala v efektivitě, takže domácím k bodům nepomohla ani větší aktivita před vápnem soupeře. Skóre otevřel po změně stran Rodrigo, pojistku přidal z penalty Lima, a lisabonský velkoklub se tak v neúplné tabulce dělí o první místo s Portem.

Domácím na Estádio do Bonfim nepomohl ani dobře organizovaný výkon; Benfica, které se tu tradičně daří (neprohrála zde od roku 1999), uspěla i tentokrát. Prvních 45 minut to tak však příliš nevypadalo, jako by si svěřenci Jorge Jesúse schválně dělali věci těžší; Vitória měla více ze hry, ale jinak šlo vlastně o docela nudný poločas. Jedinou střelou na branku vyslal Miguel Pedro, míč však zlikvidoval bránící Luisao, takže debutující gólman Oblak zasahovat nemusel.

Není proto žádným překvapením, že do druhé půle se Jesús rozhodl oživil ofenzivu vysláním Suejmaniho, a tento tah vyšel na výbornou - Benfica vypadala najednou mnohem lépe a v 50. minutě také vůbec poprvé za celý zápas vypálila na branku (byl to Gaitán z 20 metrů, gólman Kieszek však příliš práce neměl). Další Gaitánova akce už však nesla ovoce: argentinský křídelník načechral levačkou pas pro nabíhajícího Rodriga, který zacílil šikovně hlavou poslal do vinglu.

Přestože Setúbal bránil dobře a hrál vzadu aktivně, do ofenzivy byl naprosto neškodný; snad jen Tibova krotká rána stojí za nějakou zmínku, ale Oblak s ní skutečně neměl žádné starosti. V 69. minutě pak padl rozhodující gól - Matićův volej zasáhl ve vápně rukou Dani, a Lima nařízenou penaltu bez potíží proměnil. A to bylo vlastně vše - průměrné utkání už nenabídlo docela nic dalšího, snad kromě emotivního loučení domácího stopera Rúbena Veza, který v lednu odchází do Valencie..

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Vitória FC Setúbal 1:3 SL Benfica

Reagovat
Hiko

Benfika v klidu 3:0 vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele