13. kolo
15.12.2013 19:15 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

SC Olhanense - SL Benfica 2:3

V nečekanou přestřelku se strhl souboj mezi sestupovým adeptem a naopak vážným aspirantem na mistrovský titul. Benfica na půdě Olhanense hned dvakrát prohrávala, aby se nakonec o rozhodující úder postaral po pouhé minutě pobytu na hřišti Miralem Sulejmani. Lisabonští kromě nervů ztratili také brankář Artura, který si vykloubil pravé rameno...

Olhanense šlo do utkání coby předposlední tým tabulky a nejimpotentnější celek Primeiry Ligy, o to víc je na pováženou, že se s ním Benfica musela takto přetahovat. Opět bez trenéra Jorgeho Jesuse na lavičce přitom Orli inkasovali již z první střely soupeře, když v sedmé minutě Femi bez větších problémů dorážel spoluhráčovu střelu z blízkosti penaltového puntíku.

Hosté se oklepali poměrně rychle. Brzy z uctivější vzdálenosti pokoušel štěstí Rodrigo a s lobovanou hlavičkou zpoza zadní tyče přispěchal Lima po centru Gaitána již v 19. minutě. Brazilský forvard byl sice v těsném ofsajdu, to mu ovšem čárový spočítal těsně před přestávkou, když mu pro změnu mával neexistující postavení mimo hru.

Přes včasné vyrovnání nicméně lisabonským ještě nějaký čas trvalo, než se konečně srovnali. Ve 26. minutě to platilo konkrétně pro Limu, jenž nepochopitelně neproměnil pěkný přízemní centr za obrannou linii. A trest se dostavil hned záhy. Ve 31. minutě Artura pozoruhodně zaskočila dalekonosná, na první pohled spíše jen propagační rána Reguly - a favorit musel znovu dotahovat.

To mu každopádně zase nezabralo příliš času. Tentokrát již nechytatelnou pumelicí z necelých 25 metrů se na druhé straně uvedl Matić jen pět minut po předešlé změně skóre a zklamávající černobílé do přestávky alespoň trochu povzbudil. To pak ještě podtrhlo střídání Miralema Sulejmaniho, jenž přesně po 108 sekundách pobytu na hřišti předvedl parádní individuální sólo, a jeho trefa se nakonec ukázala být vítěznou.

Zbytek druhého poločasu už jinak tolik zajímavých příležitostí nenabídl. Střela Oly Johna byla po hodině hry v poklidu odkloněna na roh, a tak zaujal především další smolný moment hostujícího gólmana Artura. Ten si v pádu jen krátce po Johnově šanci zřejmě vykloubil pravé rameno a byl tak nucen přepustit místo mezi třemi tyčemi Janu Oblakovi.

Proti sobě se tak zřejmě poprvé v historii portugalské ligy postavili dva slovinští brankáři. A ani jeden z nich už ve zbytku utkání neinkasoval, třebaže ještě Olhanense registrovalo jednu nepříjemnou střelu v průběhu dlouhého desetiminutového nastavení.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hiko

Benfica má po posledním zápse s Aroukou co napravovat - 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele