26. kolo
05.04.2014 21:15 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Paços Ferreira - Sporting CP 1:3

Spousta šancí, čtyři branky i červená karta - zápas Pacos Ferreira se Sportingem diváky rozhodně nenudil. Šťastnější v něm byli favorizovaní hosté, kteří díky výhře 3:1 i nadále vyvíjí tlak na vedoucího rivala z Benfiky a suverénně kráčí za překvapivou účastí v Lize mistrů.

Celek z hlavního města dával od začátku najevo, že nehodlá domácím přenechávat body, a už ve třetí minutě mohl hlavou odemknout skóre Slimani, kterému nabil Diego Capel. Neuspěl, stejně jako o deset minut později Carlos Mané, kterého vychytal famózním zákrokem gólman Degrá. Ve 14. minutě však už Sporting vedl - Slimani efektní patičkou našel Williama Carvalha, který vtrhl do vápna a suverénní ránou k tyči překonal argentinského strážce.

Teprve tato facka probrala domácí k životu. Tedy, domácí - Bébého, který letos na jaře ukazuje, proč si ho vlastně jako mladíka vyhlédl slavný Manchester United. Šikovný křídelník zaznamenal hned tři velké šance, v 16., 20. a 23. minutě, ale gólman Rui Patrício se pokaždé vyznamenal excelentním zásahem. Druhý gól Sportingu (33') tak přišel vlastně zničehonic - rohový kop dolétl až na zadní tyč k Rojovi, kterého nikdo nehlídal, takže měl spoustu času srovnat si střelu tak, aby na ni Degrá nedosáhl.

Zdálo se však být pouze otázkou času, než se Bébému povede snížit. Ve 45. minutě jej ještě vychytal brilantní Patrício, po změně stran se však nejlepší muž na hřišti už dočkal - v 54. minutě napřáhl na kraji vápna k přízemní ráně, která zapadla přesně k Patríciově tyči. Korigující branka byla jediným zaslouženým vyústěním Bébého snahy..

Jinak však domácí za slavným soupeřem zaostávali, jak potvrdila i finální branka na 1:3. Ještě předtím zahodil dobrou šanci Cédric Soares, v 66. minutě však už bylo hotovo - Adrien Silva se dostal ve vápně k míči a nekompromisní ránou vymetl levý vingl Degrovy klece. Zvýšit ještě mohl Capel, minul však, stejně jako na druhé straně Del Valle. V 89. minutě byla napsána finální kapitola v souboji Bébé vs. Patrício, když hostující gólman úžasným způsobem zneškodnil další šanci domácího hrdiny, a v pozadí nezůstal ani Degrá, který se v nastavení blýskl efektní robinzonádou proti Monterově přímému kopu. Další gól se však už nikomu přidat nepodařilo a Sporting tak vyhrál 3:1.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele