4. kolo
14.09.2013 21:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - Gil Vicente FC 2:0

Žádné větší problémy nemělo Porto s domácím zápasem proti Gil Vicente; celek z města Barcelos sice v minulém kole udolal silnou Bragu, ale dnes bylo už po půlhodině jasné, že si favorit výhru pohlídá.

Forma úřadujícího mistra je na začátku nové sezony stejně skvostná jako na konci té předchozí: pět zápasů, pět výher, pětibodové vedení v ligové tabulce. Ani dnes nepřipustil favorit nějaké debaty o tom, kdo že si to odveze všechny tři body, a důležitou roli v tom sehrál i Juan Quintero - kolumbijský internacionál se pod novým koučem Paulem Fonsecou dostal do základní sestavy vůbec poprvé, a vzhledem k tomu, s jakou lehkostí rozdával chytré přihrávky a podnikal odvážné útočné výlety, je pravděpodobné, že se v ní zabydlí natrvalo.

Už když v 8. minutě Silvestre Varela poprvé překonal brankáře Adriana (ač až na druhý pokus), měli za sebou Draci hned dvě nevyužité brankové příležitosti. V polovině první pětačtyřicetiminutovky pak přišla ke slovu sehraná týmová akce: Jackson rozehrál míč na kraj hřiště k Danilovi, ten šikovným pasem našel ve vápně Licá, a činit se musel opět Adriano. I tentokrát míč napoprvé vyrazil, a i tentokrát se domácí hráč dostal ke gólové dorážce - byl jím Jackson Martínez, který tak zatím dokázal skóroval v každém z úvodních pěti utkání svého týmu.

Za tohoto stavu už prakticky nebylo o co hrát, a zbývající hodina zápasu tak uběhla bez nějakého většího vzrušení. Porto si zkušeně hlídalo své tři body, přestalo se tolik hnát dopředu, a jelikož hosté nic převratného vymyslet nedokázali, pronudili se diváci druhým poločasem až k finálnímu hvizdu. Pro Porto to znamená jediné: zápas ve Vídni, kde Fonsecův tým v týdnu zahajuje letošní vystoupení v Lize mistrů na půdě Austrie, má už nyní jasného favorita.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele