7. kolo
06.10.2013 21:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Estoril Praia - SL Benfica 1:2

Již mnohokrát to během těch čtyř let, která Jorge Jesus strávil na lavičce Benfiky, vypadalo, že se mu osud vyloženě vysmívá. Dnes se karta obrátila. Doslova pár vteřin před koncem Estoril trefil břevno místo sítě, jejíž rozvlnění by na 99 % - na základě ultimáta prezidenta klubu - vlasatého kouče připravilo o práci. Takhle Benfica veze ze hřiště nepříjemného soka tři body a Jorgemu Jesusovi se znovu dýchá o něco snáze...

Jorge Jesus nakonec nevsadil na osvědčenou dvojku z loňské sezony Cardozo-Lima, nicméně alespoň se vrátil ke svému oblíbenému hybridu 4-2-2-2 s Gaitánem a Markovićem podporujícími dva hrotové útočníky Limu s Rodrigem, který v lize od začátku startoval poprvé od konce srpna.

Lisabonští vstoupili do zápasu správně nabuzeni. Nejprve Rodrigo již ve druhé minutě hlavičkoval těsně nad po standardce Gaitána a pak okamžitě v 10. minutě poslal hosty do vedení Brazilec Lima se svou suverénní hlavičkou po další parádní dodávce z dílny Gaitána.

Estoril mezitím v první půli pracoval hlavně na ohrožování Artura ze střední i větší vzdálenosti. Takhle to krátce po sobě zkoušeli Gonçalo Santos a Sebá. Nebezpečněji ale stále bylo na opačném konci hřiště. Tam to z přímého kopu zajímavě zkoušel Gaitán a krátce před přestávkou došlo na ještě mnohem významnější standardní situaci - penaltu. Ta se pískala oprávněně po nešikovné hře rukou Rúbena Fernandese, ovšem Lima odmítl uklidnit lisabonské. Svou střelou k pravé tyči akorát nechal vyniknout Vagnera.

Do druhé časti nastoupila poněkud zaskočená Benfica, které dlouho trvalo, než si opět našla cestu k brance soupeře. A to i navzdory vyloučení Filipeho Gonçalvese, jenž v 56. minutě uviděl druhou žlutou kartu. Na druhou stranu, jakmile se Orli zase jednou přiblížili Vagnerově kleci, dokázali se ihned na první pokus prosadit: v 71. minutě se do centru Maxiho Pereiry vskutku znamenitě opřel žolík Cardozo a brankář Estorilu byl tentokrát bez šance zasáhnout.

Dobojováno v tu chvíli každopádně nebylo, ani zdaleka. Estoril totiž odpověděl během pár sekund, když se po rohu hlavou trefil křídelník Balboa. A Praia neměla dost, přirozeně. Poté, co obrovskou šanci zahodil Lima, došlo na rudý kartonek také pro zástupce hostů (Maxi Pereira dostal druhou žlutou po úderu do Gersova obličeje) a vše završila unavená Evandrova dorážka z úhlu, která cestou nad odkrytou branku pohladila břevno. Benfica měla štěstí, ale to ji těžko může trápit.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele