5. kolo
22.09.2013 21:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Estoril Praia - FC Porto 2:2

Že Estoril Praia a Porto v týdnu odehrály náročná klání na mezinárodní scéně? Pche, to při nedělním večeru očividně nikoho nezajímalo. Aktéři se rvali a publiku připravili nesmírně intenzivní, kontroverzní a čtyřmi góly správně opepřený fotbalový zážitek.

Zatímco střetnutí jiných dvou pohárových zástupců portugalské Primeiry Ligy, Guimarãese a Benfiky, nezaujatému divákovi radost neudělalo, tahle bitva od samého úvodu táhla jinačím způsobem. I jen oblíbenou premisou komentátorů, na jejímž základě se střetávaly dvě vycházející hvězdy portugalského trenérského nebe - Marco Silva za Estoril, Paulo Fonseca na straně favorizovaného Porta. Oba si svou reputaci nikterak nepošramotili v úvodních kolech sezony (Porto bylo před výkopem dokonce stoprocentní, Praia se i přes masový odliv tváří A-týmu drží v blízkosti pohárových pozic), ani dnes.

Do utkání lépe odstartovali hosté z Porta, za něž okamžitě dvěma dalekonosnými pokusy promlouval Lucho. Ta samá strana se navíc také jako první ujala vedení. Konkrétně ji tam vehementně postrčil Babanco svou donebevolající hrubkou. Ve 26. minutě se stoper Estorilu jen marně pokoušel zastavit zdánlivě neškodné prostrčení Varely na Licá - a útočník v bílém, jenž zrovna v létě přesídlil do Porta právě z Estorilu, si již tváří v tvář svému bývalému spoluhráči věděl rady.

Domácí ovšem nevěšeli hlavy a ihned mohli vyrovnat, hlavičkovaný projektil Bruna Miguela ovšem po půlhodině hry narazil na vzdálenější tyč. Přesto se svěřenci Marca Silvy dvakrát nenačekali - jakkoliv jim přitom musel jít rozhodčí dosti na ruku. Otamendiho ruku, která si zasluhovala trest v podobě přímého kopu, totiž benevolentně posunul až do šestnáctky Porta a k nevíře příznivců Dragões nařídil penaltu. Tu s radostí proměnil Evandro a začínalo se odznova.

Odznova a při chuti bylo opět zejména Porto. V jeho barvách se málem prosadil netradiční střelec Fernando, jehož prudkou hlavičku těsně před obrátkou akrobaticky vytěsnil Vagner. Ten měl být znovu povolán do akce také v 66. minutě, to už si ho ale Jackson Martínez mazaně vychutnal obloučkem a poslal hosty zpátky do vedení.

Ani tahle výhoda však favoritovi nevydržela až do konce. S příchodem 80. minuty se totiž ve správný čas na správném místě zjevil Luís Leal a navzdory dvoučlennému bloku na čáře propasíroval míč do sítě. Z pohledu Porta přitom mohlo být ještě hůř - ten samý Leal záhy málem zužitkoval váhání jednoho z hostujících obránců, přičemž dříve ještě jednou střílel z jinačího brejku. V nastavení už se akorát Alex Sandro ukázal se svou pumelicí, ani ta už ale skóre nezměnila.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
tlaci

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele