28. kolo
19.04.2014 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

CF Os Belenenses - Sporting CP 0:1

Sedm žlutých karet, jedna červená, dvakrát nastřelená branková konstrukce, jedna penalta. Utkání mezi domácím Belenenses a Sportingem rozhodně nepatřilo k těm, na která se bude v budoucnu vzpomínat jako na ukázku nějakého zázračného fotbalu, pro Lvy však má hubená výhra 1:0 cenu zlata - znamená totiž definitivní stvrzení účasti v příštím ročníku Ligy mistrů.

Dvě kola před koncem mají svěřenci Leonarda Jardima na třetí Porto náskok už jedenáct bodů, což znamená, že i kdyby (stále ještě) úřadující mistr svoji pondělní dohrávku zvládl, druhá příčka už je matematicky mimo jeho dosah. Hádanka o obsazení dvou míst v základních skupinách milionářské soutěže je tak rozluštěna s předstihem - po portské nadvládě převzal žezlo nad portugalským fotbalem Lisabon.

Belenenses šlo do zápasu ve skvělé formě a bylo jasné, že nedá favoritovi nic zadarmo; snad i proto byl na hřišti k vidění spíše úporný boj o každý centimetr, který jen sem tam rozčísla nějaká ta šance. V první půli se urodily pouze dvě, obě však byly spektakulární - hostující Carlos Mané napálil ve 23. minutě tyč, jeho spoluhráč André Martins pro změnu o deset minut později orazítkoval břevno.

Domácí se poprvé osmělili až po změně stran, nebýt však pohotového zákroku reprezentačního gólmana Ruie Patrícia, mohlo být v táboře Sportingu ještě všelijak; Patrício však ukázal svoji mrštnost a ránu Felipeho Ferreiry robinzonádou zlikvidoval. To běžela 49. minuta, a o 3 minuty později už favorit vedl: Meirův faul ve vápně byl po zásluze odměněn penaltou, kterou bez potíží proměnil Adrien Silva.

Ještě v 67. minutě mohlo Belenenses vyrovnat, Patrício však potvrdil roli jedné z největších opor Lvů a dalším skvělým zásahem vyrazil hlavičku Fernanda Ferreiry. To byla také poslední velká šance zápasu - domácí už se na nic nezmohli a body potřebné k záchraně musí nahánět jinde, hosté slaví sladkou satisfakci po loňské hororové sezoně. Nic na tom nezkazila ani červená karta, kterou obdržel deset minut před koncem Marcos Rojo.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele