29. kolo
11.05.2013 19:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - SC Olhanense 1:0

Sporting sice před vlastními fanoušky splnil povinnost a porazil Olhanense, nakonec mu to však není nic platné - Evropu si příští rok nezahraje..

Utkání rozhodl jedinou brankou ve druhé půli Diego Capel, ale v kombinaci s ostatními výsledky to nestačilo, a v létě se tak v zelenobílé části Lisabonu dá očekávat slušné zemětřesení. Olhanense naopak čeká perné závěrečné kolo, jelikož jej od sestupových příček dělí pouze skóre.

Domácí dobře věděli, co je v sázce, a do soupeře se pustili hned od začátku; zejména Joaozinho byl v úvodních minutách výraznou postavou, ale žádný z útoků se nepodařilo dotáhnout až do konce. Velkou šanci měl ve 23. minutě Rojo, jehož střelu nedokázal brankář Bracali adekvátně zpacifikovat, a v následném zmatku neuspěli ani Schaars s Brumou.

I po zbytek první půle byli diváci svědky téhož obrázku - Sporting útočil bez patřičného efektu, Olhanense se úspěšně bránilo. A když už se domácí dostali do slibné situace, narazili na obětavý blok soupeře - jako těsně před pauzou, kdy Bruma na penaltě zpracoval pas od skvělého Joaozinha, ale následná střela šla díky teči obránce pouze na roh.

Do druhé půle vyslal kouč Jesualdo Ferreira čerstvého Capela, a tento krok se stoprocentně vyplatil; ještě předtím však v 56. minutě zahodil skvělou příležitost Schaars, jemuž nabil z pravé strany do vápna Miguel Lopes. Nizozemský internacionál pálil silnější levačkou, ale střela mířila příliš vysoko.

V 73. minutě se však Lvi konečně prosadili. Rojo sice pálil pouze do tyče, ale míč se odrazil do cesty Capelovi, který vtrhl z pravé strany do vápna, srovnal si střelu na levačku a parádní ránou vymetl šibenici hostující branky. Olhanense se však nevzdalo a v závěrečné čtvrthodině soupeře zatlačilo; nejprve dvakrát zahrozil Ivanildo, ale skutečnou šanci na vyrovnání prováhali hosté tři minuty před koncem, kdy hlavičku Andrého Micaela musel vynikajícím zákrokem vyrážet Rui Patrício.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele