15. kolo
18.01.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting bere povinné vítězství, to však s mnoha kapkami štěstí

Efekt Jesualda Ferreiry dál platí za ten pozitivní, na včerejší předehrávku ale přesto v hlavním městě nebudou vzpomínat v dobrém. Sporting Beiru-Mar přetlačil v sotva inspirativním zápase, který pro něj zejména v závěrečných pasážích zachraňoval hrdinský výkon brankáře Ruie Patricia.

Zelenobílí letos jen zřídkakdy zvládají naplno přesvědčovat - a Olhanense před týdnem dejme tomu bylo tím ojedinělým případem -, ovšem tentokrát to na stánku Josého Alvalade k světu rozhodně nevypadalo. Prvních 45 minut se neslo v duchu fádních pokusů domácího favorita o dobytí pevných ohrad soupeře. Lvi se ozvali pouze prostřednictvím dalekonosné rány Van Wolfswinkela a nedobře vyřešené individuální akce Capela, přičemž Beira-Mar - s jednou nepřesnou ranou Rubena - na tom byla ještě hůře.

Po obrátce se pokračovalo v podobném duchu; Beira-Mar nadále zůstávala extrémně ostražitá, zatímco Jesualdovi Ferreirovi se celkem dobře povedlo oživit hru vysvlečením Carrilla. Právě tento šikovný křídelník těsně vzápětí po přihrávce Labyada překrásným krouceným projektilem stanovil skóre 1:0.

To se záhy sice ukázalo být konečným, fanoušci Sportingu přímo na stadionu se však v nadcházejících minutách třásli jako diví. Nejprve poté, co Ricky Van Wolfswinkel nepotrestal červený penaltový zákrok Jaimeho na Capela; a posléze pro změnu při penaltě Beiry-Mar, kterou lapil Rui Patricio. To vše se přitom událo již v závěrečné pětiminutovce, na jejímž sklonku ještě golman Sportingu přeci jen musel odmítat i druhý pokus hostí o srovnání. Jinými slovy tedy - žádná legrace v podání Leões to opětovně nebyla.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

Jen doufám, že poslední výsledek SCP byl tím pravým povzbuzením pro druhou půlku sezony. Beira Mar v minulém zápase hrála dost mizerně, na Sportingu rupne znovu - 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

byl jsem nejbliz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele