25. kolo
07.04.2013 21:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Olhanense - SL Benfica 0:2

Benfica posledně přišla o pětizápasovou šňůru bez inkasované branky, teď však dost možná zadělala na další. Suverénní jízda lisabonských Orlů se totiž v Olhãu vskutku nezadrhla - dvěma góly po přestávce bylo vyřízeno i totálně bezzubé mužstvo z kouzelného regionu Algarve.

Po prvním poločase si nejspíš fanoušci Porta mnuli ruce. Ačkoliv Jorge Jesus nakonec v sestavě neopomenul žádného z borců, nad nímž se před výkopem vznášel otazník (Salvio, Pérez, Matić), zejména v ofenzivní fázi favoritovy hry to před pauzou notně skřípalo. Třebaže Artur za celých 90 minut nebyl přinucen k nějakému významnému zákroku, kouskované úvodní dějství a jediný těžký zákrok pro Bracaliho po střele Salvia - to si Orli za rámeček rozhodně nedají.

Naproti tomu po obrátce, to se už k obligátní územní převaze a vrchovatému množství polovičatých šancí přidaly také opravdové tutovky, které nešlo neproměnit. V 52. minutě musel být sám Salvio zaskočen vlnou nezájmu, jakou vyvolal svým vniknutím do šestnáctky Olhanense, a tak při zemi pohodlně zakončil k tyči - 0:1.

Posléze neuplynula ani další čtvrthodina a ukazatel skóre musel vykázat další práci: Nemanja Matić, jenž po celé utkání nevykazoval žádné známky mizerné kondice, bez přípravy natáhl ke střele zpoza šestnáctky a Bracali se pro jeho levonohý projektil natahoval marně.

Zejména závěrečná 25minutovka pak tedy mohla připomínat obyčejný trénink lídra tabulky, což bylo zvláště na pováženou, uvědomíme-li si, že Olhanense po tomto výsledku dřepí o pouhé skóre před sestupujícím Moreirense (což se mimochodem týká i Coimbry).

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

To se dalo čekat ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele