21. kolo
04.03.2013 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Olhanense - SC Braga 0:1

Braga zvládla těžké utkání na půdě Olhanense a zdá se, že se jí po nedávném výpadku navrací forma - nejprve pohárový postup do finále přes Benfiku, teď výhra 1:0 a posun o jediný bod za strategické třetí místo..

Arsenalistas díky Salinově brance vyvinuli tlak na průběžně třetí Pacos Ferreira, zatímco pronásledovatelé v čele s Rio Ave už vypadají odstaveni ze hry. Olhanense je na tom o dost hůře - i přes dobrý výkon, za nějž by si zasloužili nějaké body, zůstávají nadále viset nad sestupovou propastí, a od předposledního Moreirense je dělí pouhý bod.

Hosté, kteří nastoupili bez vážně zraněného útočníka Édera (domácím chybělo hráčů hned osm), zaznamenali jedinou branku zápasu už po 11 minutách hry. Hélder Barbosa předvedl dobrou práci s míčem na levé straně a vyslal přízemní centr do vápna, kde byl v ideální pozici Éderův náhradník Zé Luís; ten se sice ukopl a míč netrefil, ale naštěstí pro favorita číhal na zadní tyči Salino, který už nezaváhal - 0:1.

Olhanense, které do zápasu vstupovalo se sedmizápasovou šňůrou bez výhry v zádech, se však nevzdalo a soupeře překvapivě přitlačilo; Quim, který se stal největším hrdinou zápasu, si zachytal dvakrát už v první půli. Nejprve na něm ve 29. minutě pohořel Djaniny, který neproměnil centr Ruie Duarteho, a o pět minut později se podobná situace opakovala.

První půli kromě branky nejvíce ovlivnilo hrozivé zranění domácího Maurícia, který špatně došlápl, byl nucen střídat a převezen přímo do nemocnice. I na druhé straně se střídalo už před poločasovou pauzou; zranil se totiž i Vincent Sasso.

Druhou půli měli pod palcem domácí, zatímco Braga hrozila z brejků - do šancí se tak dostal jak na jedné straně André Micael, tak na druhé Djaniny. Největší gólovku Arsenalistas měl na kopačkách Zé Luís, kterému v 66. minutě zbývalo propálit samotného Bracaliho, ale přehnal to s razancí a střílel nad.

V úplném závěru zápasu už domácí tlak trochu polevil, ale přesto se ještě jednou předvedl Quim - sedm minut před finálním hvizdem se ve skvělé šanci ocitl Djaniny, ale strážce hostující klece byl opět bezchybný.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Olhanense 1:3 Braga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele