19. kolo
15.02.2013 21:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Beira Mar - FC Porto 0:2

Bez debat zvítězit a zároveň pokud možno ušetřit síly na Málagu - s takovým cílem odjížděla do Aveira eskadra kouče Vítora Pereiry. A domů se po pobřeží Atlantiku může vracet s úsměvem: na půdě Beiry-Mar se skutečně nepředřela, aby triumfovala v poměru 2:0.

Ačkoliv si Dragões pro tři body nakonec dokráčeli v relativní pohodě, start zápasu nikterak nepodcenili. Hned v úvodní desetiminutovce se k dobrým, leč spáleným příležitostem propracovali Moutinho s Atsuem. Teprve potom svěřenci Ulissese Moraise začali lépe odřezávat rozjetého Jacksona Martineze a vůbec eliminovat dračí sílu.

Ta se znovu probrala k životu až ve 34. minutě, to se však rovnou nadechla z plných plic. Čerstvý navrátilec z Afrického poháru národů, Ghaňan Atsu, totiž akorát využil minimálního tlaku obránců a z dobrých 25 metrů zaskočil brankáře Rega.

Mimo tenhle moment vypadal být domácí soubor celkem soustředěný, navíc blíže přestávce divže nepotrestal Héltonovu chybku při rohovém kopu. Samotné Porto už zahrozilo akorát skrze dalekonosnou ránu Danila; jinak to spíš vypadalo tak, že Dragões zkrátka ne a ne upustit od myšlenek na Ligu mistrů. Ty je dále provázely také druhým dějstvím, což se projevilo mimo jiné prostřednictvím Otamendiho "blackoutu", který hasil až jeho kolega Mangala.

Právě on přitom v závěru navodil hostům dosti smíšené myšlenky, když dvě minuty před koncem opouštěl scénu s druhou žlutou kartou na štítě (o chlup dříve se ke všemu pro další střetnutí vykartoval také Alex Sandro). Smíšené nicméně proto, že už do té doby bylo alespoň rozhodnuto. Jinak promlčený večer si totiž v 73. minutě přeci jen osladil Jackson Martinez, když převzal Danilův pas, naznačil střelu levačkou a pak pohodlně upravil skóre svou silnější nohou.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
FC Porto FC

snad se nebude chystat zas nějaký překvapení

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat
fantomas

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele