15. kolo
21.01.2013 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Moreirense FC - SL Benfica 0:2

První polovina ligové sezony se Benfice vydařila fantasticky - díky dnešní dvoubrankové výhře na hřišti posledního Moreirense odskočila Portu na prvním místě na tři body, a stále čeká na prvního přemožitele. Venkovní bilance? 7 výher a 1 remíza z 8 zápasů..

Hosté si zajistili tři body ve druhé půli díky brankám Salvia a Limy, ale zas až tak jednoduché to být nemělo - Moreirense už lisabonský velkoklub málem vyřadilo z domácího poháru a i dnes začalo utkání zostra, když nejlepší kanonýr Ghilas už ve druhé minutě propálil gólmana Artura z ostrého úhlu; naštěstí pro Orly se míč pouze odrazil od tyče zpět do hřiště.

Domácí vyrukovali s očekávatelnou bojovnou taktikou, avšak kvalita se brzy začala projevovat a Benfica i přes statečný odpor soupeře stále více a více ovládala hru. Nutno ovšem říct, že k nějakým velkým šancím to nevedlo - snad jen Cardozo několikrát vypálil zdálky, ale jeho střely se buď nevešly mezi tři tyče, nebo narazily na spolehlivého gólmana Ricarda.

Kouč Jorge Jesús tak nemohl být s první půlí spokojen, a ať už svým svěřencům o přestávce řekl cokoliv, zafungovalo to - Benfica vyběhla do druhého dějství mnohem aktivněji a rychle dostala svého soka pod tlak. Nejprve Gaitán donutil Ricarda k dobrému zákroku, a poté se až do sítě dokutálela Matićova dorážka Cardozovy hlavičky - rozhodčí však gól správně neuznali pro ofsajd.

Lisabonští si z toho však nemuseli nic dělat. Ricardo Fernandes totiž neodhadl přihrávku ve středu pole, míč převzal hostující Salvio a zamířil si to rovnou k brance; po přesprintování svých strážců pak sebevědomě propálil Ricarda střelou do rohu branky - 0:1.

Argentinská spolupráce Gaitán - Salvio následně neuspěla a obránce Florent zachránil na brankové čáře druhý Salviův brankový pokus. Benfica však i přesto vytěžila z velkého tlaku druhý gól - Rodrigo skvěle prostrčil míč na Limu, který krásně přeloboval Ricarda - 0:2.

Moreirense se po celou druhou půli nezmohlo na odpověď, a boj o titul v Portugalsku tak i nadále zůstává fascinujícím závodem o to, kdo zakopne jako první.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Hiko

po poločase už nebude co řešit, souhlas s J.S., výsledek bude 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele