7. kolo
27.10.2012 21:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Gil Vicente FC - SL Benfica 0:3

Nečekaně jednoduchá robota čekala na Benfiku ve městě Barcelos, kde je doma Gil Vicente. Hostitelé se patrně před výkopem soukromě domluvili, že jakmile soupeř pronikne do šestnáctky, tak se mu dostane svatého klidu - a vzhledem k tomu, že si druhý tým tabulky v cizím vápně vskutku umí počínat, vítězství pro něj bylo učiněnou hračkou. SLB je tak stále bodově přilepeno na Porto, před které se dokonce vecpalo díky lepšímu skóre.

Trenér Jorge Jesús musel před utkáním značně experimentovat, debutanti André Gomes, Luisinho a Ola John se ovšem místo zbytečného rozkoukávání raději ihned zařadili mezi opory, respektive strůjce sobotního triumfu. Což platilo zejména pro prvně jmenovaného držáka uprostřed zálohy, který tam v 19 letech operoval jako protřelý mazák. Úvodní trefa se nicméně ve druhé minutě rodila po odlišné, osvědčené trase - Maxi Pereira zprava centroval a Rodrigo Lima hladce skóroval již pošesté ve svých prvních sedmi duelech za Benfiku.

Od této chvíle měli hosté vše pod kontrolou, přičemž ještě do poločasu bez problémů rozhodli. A když to dnes nevyšlo jednomu novicovi v základní sestavě (Johna po změně stran vychytal bystrý Adriano), trefily se alespoň jiné neokoukané tváře. Pečlivě budovanou a zároveň dostatečně dynamickou akci po levé straně ve 27. minutě sám rozjel i zakončil levý bek Luisinho. A výrazně na sebe neváhal upozornit také André Gomes, když těsně před pauzou názorně demonstroval protivníkův nedůraz uvnitř vlastní šestnáctky. Odzbrojit ho mohla a měla hned trojice soupeřů; avšak nestalo se tak.

Kouzelný večer hostům pokazila až 70. minuta, kdy se naprosto hloupě nechal vykartovat Enzo Pérez. Podruhé byl napomínán v okamžiku, kdy poměrně blízko u postranní čáry nestíhal protivníka, a tak mu jemně "štrejchl" o nohu. Přitom do té doby se stihl významně podílet na každé ze tří branek svého mužstva. Tomu každopádně stejně nezabránil v cestě za třemi body, Gil Vicente se už zmohlo tak akorát na jednu Yerovu hlavičku proti břevnu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele