27. kolo
27.04.2013 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Vitória FC Setúbal 2:0

Ještě půlhodinu před koncem to ještě s Portem vypadalo bledě nedobře. Nad Setúbalem sice pochopitelně Draci dominovali, dříve už ale zahodili další pokutový kop a stále se jim tak nedařilo promítnout svou převahu na ukazatel skóre. Teprve v 67. minutě zlomil trápení Lucho a podceňovaného, leč houževnatého soka záhy úplně ke konci dorazil střídající Defour...

Měl to být snadný zápas pro favorita; a úvodní minutky příliš neodporovaly. Pár rutinních zákroků zpočátku Kieszeka zřejmě uspokojivě nerozchytalo, a tak v 17. minutě mohl Setúbal hrozivě pykat za Polákovu hrubku při vyběhnutí na samou hranici vápna a upuštění lehkého balonu před Atsuovy kopačky. Ghanský křídelník nicméně z nepříliš výhodného postavení zčásti odkrytou klec netrefil. Podruhé už každopádně raději namísto Kieszeka šanci Jamese hasil hráč v poli, konkrétně Ney - polský brankář se ostatně vrhal na opačnou stranu a zaboha by tedy nezasáhl, kdyby to bylo potřeba.

Vitória se pochopitelně drtivou většinu zápasu soustředila hlavně na defenzívu, šance Pedra Santose z 24. minuty ovšem za zmínku nepochybně stojí. Útočník Setúbalu si perfektně zpracoval dlouhý nákop, trochu zamotal hlavu Otamendimu a pak jen těsně minul pravou tyč Héltonovy klece. Domácím fanouškům tehdy možná zatrnulo, naopak jejich protějšci se vzápětí delší dobu příliš netřásli. Kieszek si na konto připsal pár snazších zákroků a do druhé půle šel tedy s čistým štítem, ačkoliv Porto v úvodním dějství mělo míč na kopačkách neuvěřitelných 80 % času!

A také v následující části byl Kieszek dlouho za hrdinu. S dobrým zákrokem se vytasil proti hlavičce Otamendiho a přesně po hodině hry si po ruce Jorgeho Luize počíhal také na Jamesův pokutový kop. Hned vzápětí si ovšem Dragões spravili chuť - geniální šajtle z dílny revanšujícího se Jamese Rodrigueze dala vzniknout jubilejnímu 50. gólu Lucha v dresu Porta.

To už Porto vlastně mohlo být v klidu, vždyť letos doma vedení ještě nikdy neprohospodařilo. A tohle pravidlo se potvrdilo také včera. Hélton se musel obávat už akorát jednoho zapeklitého rohu, jinak pouze oslavil Defourovu banální trefu po brilantním pasu Mangaly pouhých sedm minut od Belgičanova příchodu na hřiště; a bylo to. Teď je na řadě opět Benfica...

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele