základní část, 21. kolo
20.08.2011 16:15 CET
2 : 5
(1:4)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Zenit Petrohrad 2:5

Jako na hokeji si museli připadat fanoušci na stadionu Samary. Křídla Sovětů se rozhodla hrát se Zenitem otevřený fotbal. Výsledek? Čtyři obdržené branky v první půli.

Počátek utkání symbolizoval ticho před bouří. Oba týmy hrály v obraně pozorně, to se změnilo až ve 22. minutě, kdy udeřil Danny z hostujícího Zenitu. Zyrjanov si pohrál na pravém křídle s obranou domácích a vyslal nadýchaný bochánek před bránu, kde balon trkl hlavou Danny - 0:1.

O sedm minut později utekl opět po pravém křídle Aňukov a přihrál pod sebe na Širokova, který ranou na vzdálenější tyč neprohloupil. Mohl oslavovat druhý gól - 0:2.

Křídla nesložila zbraně a zhruba za minutu kopala rohový kop, na centr Bobera si nejlépe naskočil Jakovlev a bylo to 1:2.

Ta samá situace o minutu později na druhé straně. Centroval Danny, hlavičkoval Lombaerts. 1:3.

Minutu na to se skóre opět měnilo. Fajzulin dostal 20 metrů před bránou balon, pohrál si s obranou a posunul se na hranici vápna. Střela, gól, změna skóre, konec poločasu. První půle skončila 1:4.

Kdo by čekal rezignaci Samary, mýlil se. V 52. minutě si vzal Jakovlev balon a z pětadvaceti metrů vypálil. Balon zapadl ke spojnici. Malafejev byl bez šance. 2:4 a nádherný gól.

Další zajímavá akce a hned gól. Po dlouhých 25 minutách se kopala penalta. Širokov se řítil do vápna a Jakovlev ho chytil ve snaze zastavit ho. Penalta, střela doprostřed, Věremko u levé tyče = 2:5.

Na konci utkání byl ještě Keržakovův pokus odvrácen z brankové čáry, a tak zápas skončil výsledkem 2:5.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (1594)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele