8. kolo
17.09.2022 13:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Haaland se znovu trefil, City bez problému vyhráli

Wolverhampton Wanderers nestačil v domácím utkání osmého kola Premier League na Manchester City, se kterým prohráli 0:3. Za hosty rozhodli Jack Grealish, Erling Haaland a Phil Foden, domácí od 33. minuty hráli bez vyloučeného Nathana Collinse.

Wolves do zápasu vstoupili jako tým s nejméně obdrženými góly, se Citizens však inkasovali hned v první minutě. Phil Foden parádní patičkou uvolnil na pravé straně Kevina De Bruyneho, který poslal do pokutového území přízemní centr. Na ten si do malého vápna naběhl Jack Grealish, který se uvolnil od svého strážce a zakončil do protipohybu gólmana Sá. Domácí mohli odpovědět zanedlouho, Guedes si však po přihrávce od Nunese vylámal zuby na Edersonovi.

Běžela šestnáctá minuta a hosté už vedli o dvě branky. Svůj dvoustý zápas v dresu Citizens oslavil asistencí Bernardo Silva, který vyslal průnikovou přihrávkou Erlinga Haalanda. Ten před sebou sice ještě měl Kilmana, jenž však norskému kanonýrovi nechal spoustu prostoru a letní posila City zamířila zpoza vápna přesně k pravé tyčce domácí brány. Wolves zkomplikoval ve 33. minutě život nepochopitelným zákrokem Nathan Collins, který karatistickým způsobem nakopl Jacka Grealishe podrážkou do břicha.

Po hodině hry mohli domácí i přes oslabení snížit. Ait-Nouri z levé strany poslal přízemní pas do pokutového území mezi nohami Stonese, jenže Goncalo Guedes poté balon nasměroval výrazně mimo. O pár minut později musel prudkou Haalandovu ránu vyrážet Sá, k dorážce se ještě tlačil Foden, který v těžké pozici mířil pouze nad bránu.

V 69. minutě už se hosté dokázali trefit přesně. Citizens předvedli nádhernou akci, když si několikrát vyměnili balon De Bruyne s Haalandem a první jmenovaný poté přihrál na malé vápno. Tam si naběhl Phil Foden a elegantní patičkou nasměroval balon k zadní tyči. Hosté si díky tomu mohli definitivně ulevit a dostali se na průběžné první místo v tabulce před Arsenal.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2...snad sa bude hrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele