33. kolo
26.04.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Liverpoolu (© AFP)

Liverpool pokračuje na dobré vlně, o výhře nad West Hamem rozhodl Matip

Liverpool si z Londýna odváží tři body po povedeném výkonu proti West Hamu. Skóre utkání sice ve 12. minutě otevřel prudkou střelou Paquetá, ještě v první půli však stihl stav utkání srovnat Gakpo. Vítěznou branku vstřelil v druhém poločase hostující stoper Matip.

Favorizovaný Liverpool nevstoupil do utkání vůbec dobře, na London Stadium byli v prvních minutách nebezpečnější domácí fotbalisté. A jejich aktivita přinesla ovoce ve dvanácté minutě, když se "Kladiváři" ujali vedení. Po kombinaci Paquety s Antoniem se brazilský záložník rozhodl vystřelit zpoza vápna, a překvapit tak Alissona. To se mu více než povedlo, jeho tvrdá rána totiž rozvlnila hostující síť - 1:0.

Domácí vedení však netrvalo příliš dlouho, z první šance v zápase se totiž prosadili i svěřenci Jürgena Kloppa. Alexander-Arnold posunul míč dopředu na Codyho Gakpa, který dostal trochu prostoru, dlouho neváhal a vystřelil z úctyhodné vzdálenosti. Podobně jako Paquetá i nizozemský křídelník zamířil nechytatelně k tyči, brankář se Fabiański natahoval jen marně.

O deset minut později mohl Liverpool do vedení poslat Diogo Jota, navrátilec do sestavy Reds však ve velké příležitosti nemířil přesně a vysoko soupeřící svatyni přestřelil.

V závěru první půle zahrozil také West Ham, Benrahma nebezpečným centrem hledal na zadní tyči Antonia, v poslední moment však dokázal míč odvrátit na roh Van Dijk, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

V 55. minutě se West Hamu přeci jen podařilo míč propasírovat za záda Alissona, branka Jarroda Bowena však nemohla být pro těsný ofsajd uznána.

O deset minut později spálil stoprocentní gólovku Joël Matip. Ten totiž z bezprostřední blízkosti jen trefil vyběhnuvšího Fabiańského. Liverpoolší fanoušci však nemuseli smutnit dlouho, své zaváhání dokázal Matip vynahradit o pár chvil později. Centr Andrewa Robertsona z rohového kopu našel osamoceného kamerunského stopera ve službách Liverpoolu, který prudkou hlavičkou nedal polskému gólmanovi šanci.

Další branka už v zápase nepadla, a tak se ze zisku tří bodů radoval hostující celek. Liverpool se vyšvihl na průběžnou šestou příčku před Tottenham Hotspur a vzkřísil naděje na postup do příštího ročníku Ligy mistrů, na čtvrtý Manchester United totiž ztrácí šest bodů. Domácí West Ham klesl na čtrnáctou pozici a stále drží pětibodový náskok na sestupové osmnácté místo.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
OnlyWHU

Neuvěřitelný! Co všichni viděli live i 100x ze záznamu, neviděli rozhodčí ani VAR. Hlavně, že odhalili náš 10-ti centimetrovej ofsajd Bowena. Velebnosti, chce se mi .Tohle jsem v PL fakt nečekal. My jsme hráli solidní fotbal, co bylo v našich silách, ale neměli jsme kliku jako v posledních zápasech, kdy nám hodně věcí vyšlo. Zůstává jen průser, že k naši momentální old-základní sestavě nemáme na ofenzivní posty adekvátní náhradníky. Zabte mě, ale Ings, Cornet, Dawson a bohužel i nešťastný nákup Scamacca nás v tuhým záchranářským boji fakt nespasí. Zůstane to na osvědčených mazácích. Bude to ještě hodně těžký a o všem asi rozhodne zápas na CP. COYI!!!!

Reagovat
Kuba94

Moyes si zachrání zadek ? A je lepší dát mu ještě jednu sezónu nebo hledat někoho nového ? A co ten tým, koho bys přivedl?

Reagovat
OnlyWHU

Těžká otázka. Ale! Hledat novýho s jednou důležitou podmínkou. Aby to nebyl výkřik do tmy! Brát jen špičkovou, ověřenou autoritu se zkušenostmi z PL. Vzít člověka, kterej rychle pochopí realitu WHU.

Reagovat
Kuba94

Něco jako Emery v Aston Ville? Koho si dokážeš představit že by to vzal po Moyesovi?

Reagovat
kolouch

Já jsem doma v obýváku samozřejmě taky řval RUKA, ale taková jsou bohužel nová pravidla. Při pádu nebo když hráč vstává se tohle prostě nepíská. Není to tak dávno, co se v podobných situacích nepískala ruka Součkovi proti Chelsea nebo Kehrerovi proti Tottenhamu

Reagovat
OnlyWHU

Asi jo, ale tu ruku Součka jsme dostali pěkně sežrat.

Reagovat
OnlyWHU

Teď jsem si ještě dal práci a kouknul se do angl. fotbalovejch serverů. Většina se tomu okamžiku nepochopitelně vyhnula, jako náš Jakub Müller z onlajny.com :-), nikde jsem ale nezaznamenal vysvětlení, proč to sudí i VAR nepotrestali. Taky jsem ale zaznamenal názor, že proti silný šestce se podobný situace spíš netrestají. Na rozdíl od ruky Součka, kdy řvala celá Anglie.

Reagovat
OnlyWHU

Pane Jakube Müllere onlajny.com, a co ta ruka ve vápně? Rozhodující moment zápasu vás nezaujal? Když vás to nebaví, tak to nedělejte.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele