21. kolo
21.01.2023 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

West Ham zvládl zkoušku s Evertonem

West Ham porazil v zápase 21. kola Premier League Everton 2:0. Dvěma góly rozhodl v prvním poločase Jarrod Bowen. Hammers tak utekli ze sestupových příček.

K první zajímavější příležitosti se dostali hosté v šestnácté minutě. Po centru Iwobiho z pravé strany se míč odrazil od Zoumy k Minovi, který rychle vystřelil z otočky, ale přestřelil domácí branku. Hráči Evertonu se ještě dožadovali pokutového kopu, ale Zouma rukou nezahrál. Po necelé půlhodině hry si odpověď připravil West Ham, po přihrávce od Antonia vypálil Said Benrahma. Jeho dělová rána mířila pod horní tyčku a Jordan Pickford se musel pořádně natáhnout, aby jeho pokus vyrazil.

Ve 34. minutě už se Irons dostali do vedení. Emerson centroval z levé strany, jeho pas poté prodloužil Zouma za sebe, kde byl připravená Bowen a z první vypálil za bezmocného Pickforda. VAR ještě zkoumal případné ofsajdové postavení, které se ale neprokázalo. Zanedlouho mohl zvýšit Antonio, ale v jasné gólové šanci přestřelil. Nemuselo ho to však dlouho mrzet, protože v jedenačtyřicáté minutě se to povedlo Bowenovi. Antonio obešel Tarkowskiho a našel jej před bránou, odkud překonal gólmana Toffees.

Everton mohl ještě před přestávkou snížit, když po rohovém kopu Mykolenkův centr domácí srazili jen k Iwobimu. Ten z první napálil tyč. Ve druhé polovině měly oba celky spíše náznaky šancí, vyložené nebezpečí hrozilo z kopačky Bowena, jehož ránu však dokázal včas zablokovat obránce Coady. Souboj záchranářským týmů tak dopadl lépe pro ten z Londýna, Everton dál zůstává na předposlední příčce a bude muset bojovat, aby nový stadion neotevíral pro druhou ligu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Tipuji výhru domácích 1:0...spíš je to přání, protože bych WHU nerad viděl sestoupit, na druhou stranu Moyes už by potřeboval vyměnit. A podle toho co píše autor, že by mohl Moyes skončit v Evertonu, tak by si mohli s Lampardem úplně vyměnit týmy

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Pod obrovským tlakem jsme se naštěstí až překvapivě vzchopili, Moyes tentokráte překvapil zajímavou sestavou. Zodpovědným výkonem s odpovídajícím nasazením jsme nešťastný Everton s jistotou překonali. Jsem šťastný, že zápas vyšel poctivci Cufovi, který má pro PL v hlavě lepší vybavení než příliš laxní Suk. Takhle hrát, jsme v horní polovině. Navážeme na dnešní výkon a bude to nakonec stačit? Los je neúprosný a ztrát bylo příliš. COY!!!!!!!

Reagovat
duloig

Posledných 10 minút prvého polčasu som videl starý dobrý West Ham spred 1-2 rokov.

Čakajú nás ťažké mače ale snáď už sa vzchopíme a nejaký ten bodík uchmatneme.

C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele